Ervaringen

Home  >>  blog  >>  Ervaringen

Ervaringen

23
okt,2017

off
  blog

 

Op dit moment zit ik middenin een familytrip. Voor velen wellicht niet echt iets bijzonders, voor ons echter wel. Mijn man en ik zijn namelijk huismusjes: het liefst trekken wij nadat wij thuis komen van een dag werken de deur achter ons dicht en doen wij hem pas de volgende ochtend weer open als wij naar het werk moeten of de kinderen naar school. Maar  wij hebben kinderen en veel buurtkindjes dus zo werkt het in de praktijk niet. Wij gaan wel regelmatig op vakantie maar dan naar mijn geboorte eiland en tja, voor velen wel écht een vakantiebestemming, voor mij en mijn gezin is het een tweede thuis. Als ik op Curaçao ben, ben ik thuis en hangen wij niet de toerist uit. Wij luieren thuis bij mijn moeder, zwemmen in het heerlijke zwembad die mijn zusje heeft laten bouwen en wellicht dat het wel voorkomt dat we een keertje naar de zee gaan. Vakantie uitjes binnen Nederland komen niet heel vaak voor. Niet dat wij Nederland niet mooi vinden maar wij zijn er principieel tegen om zoveel geld neer te tellen voor een CenterParcs huisje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar deze keer besloten wij het anders aan te pakken. Het begon eigenlijk bij mijn zusje, nét mama geworden voor de eerste keer. Tijdens één van onze vele Skype gesprekken een maand of twee geleden gaf zij aan dat ze naar Miami wilde gaan. Ook voor velen een decadent idee, voor ons wat normaler. Mijn moeder heeft namelijk twee broers, mijn ooms Henk en Wim. Helaas niet al te lang geleden vlak na elkaar overleden. Zij woonden in Miami sinds mijn kindertijd en mijn tantes en neven wonen er dus ook. Dat betekende dat wij wel ieder jaar op familiebezoek gingen naar Ft. Lauderdale. Toen mijn zusje er dus over begon was ik direct enthousiast want:

  • Ik zou mijn neefje dan weer zien (én mijn zusje natuurlijk)
  • Mijn moeder zo ook meekomen (hurray!)
  • Ik zou mijn familie weer zien
  • Mijn kinderen kon ik laten zien waar ik veel van mijn vakanties vierde!

Ik was dus direct enthousiast maar hoe zou mijn man reageren? Ik heb een heerlijke nuchtere man en de eerste vraag die hij altijd- ja écht altijd- stelt is: “wat gaat dat kosten?”. Dus liep ik al dagen met dé vraag in mijn hoofd, namelijk “hoe ga ik deze vraag stellen?”. Ik begon er op een avond over en hij was direct enthousiast! Hij stelde de “wat gaat dat kosten” vraag niet eens! Het plannen kon dus beginnen, ik appte mijn zusje en sindsdien deed ik niets anders dan plannen.

Logeren in the Bronx

Ik fast forward naar het hier en nu. Ik zit op dit moment namelijk in Miami en wij genieten met volle teugen. Na onze vlucht in Amsterdam maakten wij een tussenstop in New York. Mijn man kwam namelijk op het idee om een paar dagen in New York te verblijven. Ik vond het direct een leuk idee. Afgelopen week vierde hij namelijk zijn 40ste verjaardag en hoe leuk is het om dat in een bruisende stad als New York te vieren samen met je gezin. Los van de verjaardag van mijn man voel ik mij dankbaar. Dankbaar dat wij onze kinderen deze ervaring kunnen meegeven. De ervaring van het reizen, prachtige steden kunnen laten zien en om familie te ontmoeten. De ervaring om kennis te kunnen maken met hun pasgeboren neefje. Alleen op foto’s en op Skype hebben ze hem kunnen zien maar nu kunnen ze met hem knuffelen, kunnen ze hem ruiken, kunnen ze met hem spelen. Hij lacht naar ze, zij lachen terug, hij babbelt met ze, zij babbelen terug. Ik speel met hem, hij lacht naar mij terug.

 

Zoveel ervaringen, zoveel indrukken. En dan zij wij nog lang niet klaar en hebben wij nog een paar volle dagen om te genieten. De hersenen van mijn kinderen draaien overuren en nemen alles op als een spons. De hersenen van mijn man en ik draaien overuren en nemen alles op als een spons. Een ervaring om nooit meer te vergeten, niet alleen voor mijn kinderen maar ook voor ons als ouders. Dat mijn credit card ook overuren draait probeer ik te verdringen, we only live once en zo een mooie vakantie zal er niet zo gauw meer komen. Wij werken hard en veel en ontspannen is niet echt een woord wat in mijn woordenboek voorkomt maar deze vakantie zorgt ervoor dat ik mijn werk achter mij laat en vergeet. En om heel eerlijk te zijn bevalt het mij prima! Deze week een korte versie van mijn blog want tja, vakantie hé?

 

Comments are closed.