Sabbatical 2.0

Home  >>  blog  >>  Sabbatical 2.0

Sabbatical 2.0

3
feb,2018

off
  blog

Heb je even rust nodig?” is een vraag die ik vaker te horen krijg nu het op mijn werk bekend is dat ik een sabbatical ga opnemen. Want schijnbaar is het big news. Voor mij is dat eenzelfde vraag als: “ben je overspannen?”. Let me be clear: er is niets mis met overspannen zijn maar ik ben het (vooralsnog) niet. Wat ik wél ben is ontspannen. Ik ben al behoorlijk chill van mijzelf- iets met Caribische roots én een mix van het bloed van mijn vader die door mijn aders stroomt (hij was één van de meest relaxte personen die ik heb mogen ontmoeten)- maar het vooruitzicht van een sabbatical maakt mij nóg relaxter.

Voor je op een sabbatical gaat moet er veel geregeld worden. Vooral als je schoolgaande kinderen hebt. Zo zijn mijn kinderen namelijk leerplichtig en kan en wil ik ze niet zomaar weghalen van school. Sterker nog, het was een voorwaarde. Mocht ik niets geregeld kunnen krijgen dan zou ik evengoed een sabbatical opnemen maar dan zou ik hier in Nederland blijven. Dus was het werk aan de winkel want uiteraard wil ik niet hier blijven! Lang leve het internet dus ik begon met uitzoeken hoe het precies zit en begon ik goed na te denken hoe ik dit op zou pakken. Ik begon bij het uitzoeken van een school op Curaçao om te peilen of die mogelijkheid er was. En die was er! Toen was het tijd voor stap 2 en nam ik contact op met de leerplichtambtenaar. Tegelijkertijd nam ik ook contact op met de Wereldschool. En als laatste ging ik op gesprek bij de directeur van de school van mijn kinderen.

Intussen heb ik de toestemming van de leerplichtambtenaar binnen én heb ik ze ingeschreven op een school op Curaçao. Het heeft tijd, energie én wat geld gekost maar iedereen was zó meewerkend dat het erg fijn verliep. Het enige wat nog resteert is het bestellen van uniformen voor de kinderen aangezien alle schoolkindjes op Curaçao verplicht zijn om een uniform aan te doen én het kopen van de vliegtickets.

Ik kijk meer dan ooit uit naar mijn sabbatical en intussen mijn kindjes ook. Ze vinden het uiteraard spannend om naar een tijdelijke nieuwe school te gaan maar vinden het ook wel erg leuk. Ik mag ze de laatste weken thuisonderwijs geven en ben van plan om ze ook lekker de natuur in te nemen want wie zegt dat je achter een tafeltje onderwijs moet krijgen? Ik ga veel werken aan mijn eigen bedrijf, samenwerken met o.a. nieuwe vriendin Marielle (girl, you are super inspiring and what an energy!) én flink sleutelen aan mijn boek in wording. Wij gaan genieten van onze familie, onze cultuur en de zon. Ik wil reizen met onze kinderen en ze meenemen naar Bonaire en Aruba. Ik ga- ik geef het eerlijk toe- genieten van de break wat betreft het werk hier in Nederland al ben ik uiteraard wel bereikbaar voor dringende noodsituaties want ik blijf een workaholic.

De laatste weekjes komt mijn man onze kant op en gaan wij gezamenlijk de bruiloft van mijn zusje meemaken, gaan wij samen als gezin genieten van het weer samenzijn en gaan wij als gezin weer samen terug naar Nederland.

Tot nu toe verloopt alles lekker soepel en ik ga ervan uit dat dit ook zo gaat blijven, zelfs als wij al op het eiland zijn. Hoe dan ook, als ik er ben, volgt er vast en zeker een blogversie 3.0 of 4.0.

To be continued..

Comments are closed.