Slijm

Home  >>  blog  >>  Slijm

Slijm

7
jan,2018

off
  blog

where it all started

Onze dochter van 8 heeft eindelijk een activiteit gevonden die bij haar past en die ze leuk vindt. Een activiteit waar ze  zelf aan begint, zonder dat wij haar op weg hoeven te helpen, én waar ze zich mee bezig kan houden en daardoor (maximaal) 3 minuten niets tegen ons zegt. Als ouders zijn wij daar ook dankbaar voor (het klinkt dramatisch maar als je onze dochter kent zou je het begrijpen) en als zij gelukkig is, zijn wij dat ook (dat is natuurlijk algemeen maar in dit geval benadruk ik het toch eventjes nóg even extra). En bij kinderen draait het daar om maar mag ik ook zeggen dat ik  het een vreselijke activiteit vind?

Onze dochter experimenteert namelijk met het zelf maken van slijm. Nu ze de leeftijd heeft bereikt dat ze zelf het één en ander kan Google-en en het hele slijm gebeuren is begonnen door één van haar favoriete You-tuber Meisje Djamilla, is ze niet meer te stoppen. Het blijkt ook een landelijke trend te zijn want zelfs mijn nichtjes in Portland, Oregon houden zich ermee bezig. Onlangs waren wij op vakantie in Amerika en liepen wij in New York een Toys R Us binnen. Onze dochter is niet echt onder de indruk van speelgoedwinkels want ze houdt niet echt van speelgoed (had ik al gezegd dat ze bijzonder is?) dus je kunt het al raden, we liepen als een kip zonder kop rond in die winkel want “gaat ik wel iets leuks vinden mama?”. Ze hadden een budget meegekregen (of course!) en mochten op zoek naar wat leuks. Uiteindelijk viel mijn oog op een doos van Nickelodeon waar allemaal slijmfoto’s opstonden (interessant!). Om een lang verhaal kort te maken: we liepen de deur uit met deze doos. Die avond, in ons AirBnB appartement in The Bronx ging onze dochter direct aan de slag. Je kon met glitter, kleurstof én kleine balletjes slijm maken. Er zat zelf slijm tussen wat lekker rook. Ik ging speciaal naar de plaatselijke supermarkt om op zoek te gaan naar een waterdicht bakje om haar slijm te vervoeren van New York naar Miami (wat moeders allemaal niet doen voor hun kroost) zodat in Miami de pret verder kon doorgaan.

En dat lukte want ook in Miami ging ze verder met experimenteren. Omdat ik nog wat kinderbudget geld over had kocht ik op onze laatste vakantie dag als verassing het grootste Nickelodeon slijm pakket als verassing, hij paste nauwelijks in onze koffer maar ging toch mee. Eenmaal in Nederland gaf ik haar het cadeau en ging het experimenteren door. Er zat ook glitter bij en degenen die kinderen hebben die weleens met glitter spelen: we zijn nu 2 maanden verder en sporadisch is er een nog glitter te vinden in en op ons eten of op ons bord. Vandaag bakte ik een omelet en zat er een glitterstuk middenin mijn omelet.

experimenteren met maizena

Geregeld kijkt mijn dochter op YouTube en vindt zij Do It Yourself (DIY) filmpjes om zelf slijm te maken. En daar hoort als basis lijm, scheerschuim én lenzenvloeistof bij. Mijn dochter gaat altijd een stap verder- want zo is ze gewoon- en gebruikt ook verf, kraaltjes en zelf maizena. Geregeld lijkt het alsof er een bom is ontploft in mijn keuken en ze presteert het zelf om soms 5x per dag een experiment uit te voeren hetgeen betekent dat wij 5x  moeten schoonmaken. Grappig is het allang niet meer. Vooral ook omdat mijn dochter in de klas bekend staat als dé slijm koningin en dus op verzoek slijm maakt voor klasgenootjes. Geregeld neemt ze dus zakjes met slijm mee naar school. Nu ik dit schrijf valt opeens het kwartje en snap ik waarom mijn boterhamzakjes zo snel opraken.

Toys R Us Miami

Gezien het feit dat het nog steeds een wereldwijde rage is vermoed ik dat het nog even kan duren voor zij over haar slijm maken fase is. Aan de ene kant jammer dat het nog even kan duren want jeetje wat kost het een geld (lenzenvloeistof is niet goedkoop) én vooral, wat maakt het een rommel. Aan de andere kant: voor zo een dochter als die van ons is het wel fijn dat ze iets heeft wat ze leuk vindt. Het gebeurt namelijk niet vaak dat ze zó zoet is met iets waardoor ze ondernemend en met haar handjes bezig is. Voor nu laat ik haar maar haar gang gaan en blijf ik zonder ál te veel te mopperen de keuken en de eettafel schoonmaken, accepteer ik dat wij als gezin wat vaker dan normaal glitters inslikken én blijf ik op zoek gaan naar de goedkoopste lenzenvloeistof en scheerschuim die op de markt te vinden zijn.

Ook deze rage zal op den duur overgaan en gaan wij dan weer op zoek naar een andere leuke en ondernemende activiteit voor onze dochter.

Lenzenvloeistof, shampoo, verf, lijm én scheerschuim

Comments are closed.