10 jaar

Home  >>  blog  >>  10 jaar

10 jaar

13
jun,2021

off
  blog

 

Ziva is 10. Op dit soort momenten baal ik dat ik zo ver weg woon van mijn familie. Dat ik niet zomaar eventjes langs kan gaan. Of dit soort mijlpalen mee mag vieren. Maar wat ik wél doe, is veel foto’s en video’s ontvangen in de groepsapp. En dat verzacht de pijn. Maar weer terug naar Ziva. Ze is 10!

Wat een mijlpaal. En wat ben ik trots op deze kleine meid. Ze heeft het niet gemakkelijk gehad het afgelopen jaar. Maar wat ze wél is, is omringd door liefde. Ik zag namelijk dat tante Blancaflor speciaal voor haar verjaardag gevlogen is naar Curaçao. Ik zag dat alle bekende tantes, oftewel, de beste vriendinnen van mijn schoonzus Mila er waren. Dat haar madrina’s, oftewel, haar peettante’s er waren, en dat er prachtig versierd was. Ik zag een vrolijke Ziva die genoot van iedereen en alles om zich heen en ik zag een hele trotse papa die haar stevig vasthield toen ze bij de taart aan het zingen waren.

Toen ik Ziva op haar verjaardag video belde (mevrouw heeft een eigen telefoon) vertelde ze dat ze al wat cadeautjes had gehad. Ik zei dat er nog meer aankwam. Ik vroeg haar of ze al een tiener was want ze was toch tien geworden maar ze zei: “nee tante Vanessa. Over 3 jaar ben ik een teenager”. Dus zei ik: “Ok is goed, dan wacht ik nog 3 jaar.”

Gisteren vierde ze haar Tik Tok feestje. Bij het Verkeerspark. Voor alle Antillianen van mijn generatie: remember Verkeerspark? Het bestaat nóg steeds en een generatie later worden er nog steeds feestjes gevierd. Hoe leuk is dat?! Ik zal Ziva deze week nog even terugbellen en vragen wát ze allemaal gehad heeft, wie ze allemaal uitgenodigd heeft en óf ze genoten heeft. Ik weet vrijwel zeker van wel want op iedere foto zag ze er gelukkig uit en was ze met Karaoke bezig.

Kortom: onze Ziva Diva is 10! Al 10 jaar mogen we genieten van deze mooie, slimme, atletische jongedame. Die precies weet wat ze wilt. Ik heb het al een paar keer tegen mijn broer gezegd: maak je borst maar nat! Voor je het weet is ze een teenager en ga je een geweldigere tijd tegemoet met haar. Maar we moeten toch nog 3 jaar wachten. Want dan pas is ze een tiener…

Comments are closed.