Klussen

Home  >>  blog  >>  Klussen

Klussen

20
jun,2021

off
  blog

 

Ondanks dat ik voor ik 15 jaar geleden trouwde, ik zeker 7 jaar alleen woonde, heb ik nooit echt geleerd hoe te klussen. Sure, af en toe ramde ik wat ik in elkaar, verfde ik een muur of hing ik een fotolijstje op maar het was wel allemaal hakkie takkie en écht stevig zat het niet in elkaar. Nu zijn we 2 maanden geleden verhuisd en wilde ik graag een mooi schilderij ophangen. Daarnaast had ik ook een geweldige boekenkast gekocht en een eigen bureau (eindelijk een eigen werkplek) maar je raadt het al: ik moest wachten op mijn man om het allemaal in elkaar te zetten. En aangezien mijn man met een groot man-cave project bezig was, ging al zijn aandacht en energie daar naar toe. Begrijpelijk maar ik vond mijzelf ook belangrijk. Er zat echter niets anders op dan wachten. Inmiddels is het allemaal wel klaar en netjes.

Maar ik wil het ook zelf kunnen. Ik moet het ook zelf kunnen. Want alleen luisteren naar Beyoncé’s ‘Who run the world? (Girls!)’ is voor mij niet voldoende. Ik wíl het ook zelf kunnen doen. Dus struin ik al een tijdje op het world wibe web en ben ik op zoek naar een klus workshop. Tot deze een maand of anderhalf geleden op mijn pad kwam. Een heuse klusworkshop voor vrouwen! Die had ik nodig. Die moest ik in mijn online winkelmand leggen. Een beetje prijzig maar als je het terug gaat berekenen naar hoeveel het per uur kost is het spotgoedkoop. Een beetje een investering qua tijd (want het is 3 zaterdagen van 8.30 – 11.30 in Almere en heb ik een uur reistijd) maar het is het vast waard. Omdat ik er zin in had, nodigde ik mijn BFF Lis uit en gaan we samen de workshop volgen. Ik ben er dus meer dan klaar voor. Ik denk dat het lachen, gieren, brullen wordt want ik vrees dat ik 2 linkerhanden heb. Daarnaast vind ik het lesje Elektra best wel spannend want ik ben niet echt aan het wachten om geëlektrocuteerd te worden maar gelukkig hebben we een echte klusser als mentor en leraar dus ik ga uit van het beste.

Ik heb alvast een schilderijtje in de wacht opgeborgen, die ga ik als eerste ophangen na volgende week. Want ik ga ervan uit dat ik direct mag gaan oefenen. Zonder hulp van manlief. Ik neem alle klusspullen die manlief heeft, mee. Nee, ik ga geen eigen roze set kopen, this will do. En misschien heb ik wel mijn roeping gevonden en word ik timmervrouw. Voor nu maak ik mijzelf niets wijs en ga ik eerst maar een paar uur goed luisteren en klussen. Onder begeleiding, dat wel.

En mijn volgende wens staat al in de steigers. Ik wil graag een workshop ‘Leer je auto goed kennen’ gaan volgen. Ook die heb ik allang gespot. Maar easy peasy, ik kom er wel. Er volgt uiteraard een follow-up!

Comments are closed.