Nieuw begin

Home  >>  blog  >>  Nieuw begin

Nieuw begin

4
jul,2021

off
  blog

Het schooljaar is bijna afgelopen. That being said: ook de basisschooltijd van onze jongste dochter. Nu zij al enkele weken meegenomen wordt in allerlei activiteiten om het schooljaar én haar basisschool carrière af te ronden, krijg ik als moeder ook allerlei flashbacks mee.

Zo wordt groep 8 komende woensdag uitgezwaaid. Twee jaar geleden begon ik op die dag net met een cursus van een week in Hilversum. Ik was er net een uur of ik reed in de stromende regen mét een hernia rug dus heel veel pijn een uur naar huis om mijn zoon mee uit te zwaaien om een kwartier later weer een uur terug te rijden naar Hilversum. En ja, natuurlijk heb ik een potje gehuild toen hij naar buiten kwam rennen en zijn tas de lucht in gooide. Ons mini mens: zomaar klaar met de basisschool. Je zou denken dat ik het inmiddels gewend ben maar nee, ik kijk nu al niet uit naar aankomende woensdag. Want dan is het écht klaar. Dan hebben we nooit meer een kind op de basisschool (yup, mijn kippenhok is echt gesloten). Dan gaat onze baby (die nog maar even hoeft door te groeien en ze is net zo lang als ik) naar de middelbare school. Ik maak van iedere dag dankbaar gebruik dat ik haar mag brengen tot aan het schoolhek. Of een knuffel en zoen mag geven. Want ik weet dat het over minder dan een week afgelopen is.

Ik moet wel erbij zeggen: ze heeft er zin in. Ze is er soort van klaar voor. Soort van want ik zie ook een heerlijk speels kind. Een kind die als ze het schoolplein op rent direct gaat spelen met de speeltoestellen. Die nog lekker met kinderen buiten speelt. Want ja, ze heeft sinds een maand TikTok op haar telefoon maar buiten spelen blijft belangrijk. Wij blijven het ook stimuleren. Is het mooi weer? Je hebt niets binnen te zoeken. Hupsakee, direct naar buiten. We wonen gelukkig in een rustige omgeving met voldoende groen, water dichtbij en weinig verkeer. Soms doet ze een Pokémon rondje op haar telefoon, af en toe gaan we wandelen, vaak ligt ze lekker bij ons op bed met het dekbed over haar heen. Even prikkelvrij en prikkelarm.

Intussen groeit ze door, is de puberteit al gestart en kijk ik vaker wel dan niet naar oude filmpjes en foto’s van toen ze een baby, peuter, en kleuter was. Ik zie onze kinderen groter worden en groeien naar de jong volwassenheid. Het is bijna niet te geloven maar het gaat gewoon door en je houdt het niet tegen. Nog een kleine 2 maandjes en ze zit op de middelbare school. Gelukkig dezelfde als haar grote broer maar dat betekent dat zij ook moet gaan fietsen naar school. Zonder mij of haar vader erbij. Ver is het niet echt, ze is misschien 20 minuten onderweg maar ze moet wel 2 keer een wat drukke weg oversteken. Een weg waar auto’s altijd te hard rijden. Ik probeer er weinig aan te denken. Net zo weinig als het feit dat ze over 2 maanden 3 dagen op kamp gaat. Zonder telefoon want die mogen niet mee. We hebben het er nu al over zodat we straks goed voorbereid zijn. Nog meer het loslaten proces. Ik weet zeker dat ik hier niet voor getekend heb maar toch zal het gebeuren.

Intussen blijven we genieten van onze kleine-niet zo klein meer- meid . Wie weet valt het mee. En blijft ze zo lang mogelijk speels. Ik wenste dat de tijd vanaf nu in slow motion kan gaan want mensen toch, waar gaat de tijd?

Voor de komende dagen ga ik iets minder dramatisch doen want dat vindt ze nu niet zo fijn meer (eigenlijk begint ze zich ervoor te schamen) en ga ik deze energie omzetten in de genieten energie. Genieten van de laatste daagjes basisschool. Genieten van onze fijne, niet zo kleine meid meer. En als de brugklas begonnen is, kom ik zeker weer in de lucht. Of als ik 3 dagen in spanning zit als ze op kamp is.

Wordt vervolgd.

Comments are closed.