Vreugde en Verdriet

Home  >>  blog  >>  Vreugde en Verdriet

Vreugde en Verdriet

24
jul,2021

off
  blog

 

Vandaag, op 24 juli 2021 is het mijn schoonzus Mila haar verjaardag. Een vrouw die van het leven vieren hield. Die genoot van haar vrienden, zussen en broer. Van haar werk. Maar nog meer van haar man en dochter.

Mila overleed enige maanden geleden. Alles is dus nieuw en een ‘eerste keer’. De eerste keer dat mijn broer zijn verjaardag moest vieren zonder zijn vrouw. De eerste keer dat mijn nichtje haar verjaardag vierde zonder haar mama. 10 werd ze en ik weet zeker dat áls Mila er nog was geweest, het een supergroot feest zou zijn geweest. Ik ben dankbaar dat ze vorig jaar er wél een enorm groot feest van kon maken en samen met vriendjes en vriendinnetjes, familie én flamingo’s er een supergeweldig, een om nooit te vergeten feest gepland had én alles waar ze nog van droomde heeft laten uitkomen. Maar ik ben ook dankbaar dat nichtje Z evengoed een mooie dag heeft gehad met veel dierbaren om haar heen. Een eerste keer dat haar zussen jarig waren zonder hun zusje.

En vandaag Mila haar eigen verjaardag. Ik ben helaas niet bij mijn familie in de buurt en kan het verdriet niet delen met mijn broer en nichtje, haar zussen en mijn moeder. Maar op afstand steek ik een kaarsje aan, denk ik aan haar en herhaal ik de woorden die ze koesterde: geniet van het leven.

Mila, Happy Birthday <3

Comments are closed.