Avondje dansen

Home  >>  blog  >>  Avondje dansen

Avondje dansen

5
mrt,2017

off
  blog

Enkele weken geleden. Er kwam een app binnen in de groepsapp die ooit door vriendin L. is aangemaakt als aanloop naar de nieuwe ‘Fifty shades’ film. Het was een berichtje van T. met daarin een foto van een flyer van een dansfeest. Ik ging automatisch rechterop zitten, ik had al zolang niet gedanst! Laatste keer was, ik weet niet meer hoe lang geleden. Het bleek niet zomaar een dansfeest maar een jaren 90 en 2000 dansfeest voor 35+’ers. Nu ben ik niet van de massale grote dansfeesten maar deze was ergens in een club in Amstelveen. Dat beviel mij wel én niet te ver weg. Wat mij ook triggerde was de prijs: early bird tickets voor €5 en aan de deur iets van €12. Echt te doen dus.

Ik app’te direct terug dat ik van de partij was. Ik had geen dienst dus het kon ook nog. Én ik had er zin in. Afgelopen vrijdag: het was zover. Wat moest ik aan? Ik besloot niet moeilijk te doen en zocht vlak voor vertrek een outfit.  Ik werk namelijk het beste onder druk en besloot ook maar direct om mijn kast op te ruimen, het was echt nodig. Ik sprong iets later dan gepland in de auto en reed richting Amsterdam. Het voelde vreemd aan om om 22 uur in de avond op straat te gaan; hét moment waar ik in mijn onesie op de bank zou liggen. Omdat je altijd goed voorbereid moet zijn had ik én gepint (een lesje van mijn vader: ga altijd met minimaal 50 gulden op zak de straat op) én een noodtasje achter in mijn auto met daarin een tandenborstel, schoon ondergoed, mijn onesie en mijn bril in het geval ik te moe zou zijn om na afloop terug te rijden naar huis. Ik haalde vriendin L. op en de reis richting Amstelveen kon beginnen. Dankzij mijn navigatie op mijn telefoon waren wij er binnen 20 minuten en kwamen wij aan op een industrieterrein. Het kon niet missen want hoe klein het ook op het pand stond, ik zag toch écht Club Nouvelle staan.

Eenmaal binnen keek ik razendsnel rond. De muziek beviel mij wel en de gemiddelde leeftijd was iets hoger dan ik had verwacht maar was evengoed ongeveer 50. Hoe treurig ik het ook vind, ik ben 40+ en niet 40- dus acceptatie was op zijn plaats.

Ik had er dus zin in want zoals eerder aangegeven; de laatste x dat ik uit was, was 2 jaar geleden met bff luis. Op Curaçao! Als ik op Curaçao uitga bevinden wij ons onder jong publiek, ik kwam bij één van de laatste feesten letterlijk mijn oudste dochter tegen. Bij het feest afgelopen vrijdag was ik bang een collega tegen te komen. Gelukkig  zag ik, los van mijn vriendengroep, geen bekenden tegen en het was een troost te weten dat het ver van mijn werkgebied was.

Club Nouvelle bleek een discotheek te zijn die ook als feestzaal fungeert met een heuse aparte rookruimte. Vriend H. gaf aan dat hij er jaren geleden ooit was geweest voor een trouwfeest. Ik zag op de tv schermen staan dat op de zondagen Caribbean parties werden gegeven maar eens in de zoveel tijd ook foxtrot avonden werden georganiseerd. Ik besloot mijn fantasie niet verder te laten lopen en richtte mij op het publiek. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Niet alleen ik, ook H., T., en L.

ik, L., en T.

Wat ik vooral zag was een zeer hoge foute haarpermanent gehalte. Ik kwam hier en daar heup tasjes tegen (echt waar!) en glitterjurken. Daarnaast zag ik veel blond, héél veel en mannen in witte strakke shirts met lange mouwen (kan eigenlijk net niet).  Er ging een wereld voor mij open:40+ -ers dansen ook maar ik zag helaas ook veel foute dansmoves. Zo zag ik 50+ mannen die halve breakdance moves maakten maar ik zag ook dat niemand echt erop lette en dat kwam echt door onze leeftijd. Als deze mensen deze moves hadden gemaakt op een feest waar jongvolwassenen kwamen dan was het een ander verhaal geweest. Zo was er een man die zo stijf danstte, dat hij tegen ons sta tafeltje aankwam en zo rode wijn over mijn kleren viel. Ik was er net een half uur maar rook toen al naar wijn wat ik niet eens drink!

Middernacht werd door de dj vrolijk aangekondigd dat het buffet was geopend! Een buffet! Geniaal! H. was binnen no time bij het buffet te vinden! Ik liep er langs maar door de schemering kon je moeilijk zien wat daar lag dus ik hield het bij 3 stukjes stokbrood, 1 sateetje en een gevuld eitje. Ik ben nog nooit naar een dansfeestje geweest waar er een open buffet bij was maar voor iedereen daar was het volkomen normaal.

Er waren twee dj’s maar één krijg ik maar niet van mijn netvlies! Hij was eigenlijk (nee niet eigenlijk, hij was het gewoon) half kaal maar wist toch een man bun op zijn hoofd te maken. Heb jij er een verbeelding bij? Dan klopt het ook gewoon. Duidelijk een issue met het niet accepteren dat je ouder wordt en het ook niet verstandig was, but hey, who am I?

Ik heb naast het om mij heen kijken vooral gedanst, heel veel gedanst! Of het de leeftijd is, weet ik niet maar enkele dagen daarvoor heb ik tijdens een spinning les een verkeerde beweging gemaakt dus ook ik danste deels als een halve stijve hark. Ik wist in ieder geval één ding zeker: na deze avond en nacht had ik zeer waarschijnlijk fysiotherapie nodig. Het hele vriendenclubje hield de tijd ook scherp in de gaten want wij hadden allen een gezin. En die hele machine moest de volgende dag ook weer draaien: zo moesten H. en T. om 10 uur a.m. weer volleyballen, ik had om 9 uur a.m. weer piketdienst en L. moest boodschappen doen want verwachtte visite. Daarom was ik om 1.09 a.m blij toen H. riep: “zijn we bijna klaar?”.

Ik lag er om 04.00 uur in en ben nu na 2 dagen nog steeds brak. Het was enorm gezellig én voor herhaling vatbaar maar het is ook duidelijk dat je 2 dagen moet uittrekken om weer bij te komen van 3 uurtje uitgaan.

Welcome to your 40-ies!

Donker maar wel gezellig..

Comments are closed.