Dankbaar

Home  >>  blog  >>  Dankbaar

Dankbaar

8
mrt,2017

off
  blog

Gisteren reed ik van afspraak 1 naar 2 naar 3. Ik had opeens zin om naar Sting te luisteren, mijn favoriete zanger. Ik zocht een cd (ja, die gebruik ik echt nog) uit en zette de speaker hard aan. Ik zocht dat ene liedje op waar ik zo gek op ben en luisterde intensief naar de klanken en woorden. Opeens overviel mij een gevoel van dankbaarheid. Dat heb ik wel vaker als ik naar dit lied luister.

Dankbaar dat ik er ben en mag zijn..

Dankbaar dat ik gezond ben en moeder mag zijn van prachtige kinderen..

Ik dacht aan mijn man en voelde mij dankbaar dat wij elkaar gevonden hebben en nog steeds na 13/14 jaar verliefd op elkaar zijn en elkaar respectvol behandelen..

Ik voelde mij dankbaar dat ik langs een kanaal reed en kon genieten van de zonnestralen die op het water kaatsten..

Ik voelde mij gelukkig dat ik werk had en ook intens mag genieten van mijn werk, ondanks dat de strekking van mijn werk zwaar kan zijn van tijd tot tijd. Evengoed zijn er zoveel momenten dat ik opvoeders hun opvoed-empowerment weer terug geef en zij mij dankbaar zijn. Ze moeten vaker weten dat ik hun dankbaar ben!

Ik ben dankbaar dat ik heb mogen studeren en heb kunnen studeren en daardoor het werk kan doen wat ik graag wil, het is niet voor iedereen weggelegd en daar ben ik mij van bewust. Dat maakt de dankbaarheid alleen maar groter.

Ik  prijsde het geluksgevoel dat mijn moeder hier over minder dan twee weken is, de hemel in; wat geweldig dat ze komt en onze verjaardagen met ons zal vieren in 2017.

Het geluksgevoel gaat ook vandaag, een dag later door want ik ben zo dankbaar dat ik tante mag zijn van hele lieve kindjes; als ik aan ze denk, dan weet ik dat ik de gelukkigste tante op aarde ben.

Ik ben dankbaar dat dit jaar mooie nieuwe dingen staan te gebeuren en ik erbij mag zijn.

Het is vandaag Vrouwendag en ondanks dat het een doodgewone dag is, voelde ik mij vandaag toch net een tikkeltje extra sterk.

Ik mocht vandaag een handboek presenteren namens een werkgroep waar wij al 2 jaar mee bezig zijn en terwijl ik in onze directiekamer mijn prezi aan zeker 20 mensen die van de politie waren maar ook ambtenaren en de rechterhand van burgemeesters zijn, liet zien voelde ik mij krachtig! Ik had er vertrouwen in en zou een fantastisch product laten zien. Mijn prezi liet mij deels in de steek maar ik ging gewoon verder! Na afloop kreeg ik allemaal complimenten en ook een prachtige opmerking dat het zo goed bruikbaar was dat ook 2 andere regio’s het wilden gebruiken. Ik heb het niet alleen gedaan maar het laatste half jaar wel een beetje alleen en het voelde fantastisch! Ik wist weer waar ik het voor deed, waarom ik dit deel van mijn werk zo leuk vind! Ik voelde mij on top of the world! Daarna ging het leven gewoon weer verder en ging ik aan de slag voor ouders van peuterpubertjes. Van ellende naar peutertjes!

Ik voel mij vandaag niet zo lekker en grieperig maar ik ben dankbaar omdat ik weet dat het weer over gaat. Zoveel anderen wordt dit niet gegund en zijn ernstig ziek of ongeneesbaar ziek.

Ik voel mij bevoorrecht dat ik ben wie ik ben, dat ik de mensen om mij heen heb die mij lief zijn. Het zijn er niet veel maar veel heb je niet nodig, wel de goede om je heen en die heb ik.

Ik heb nog zoveel om dankbaar voor te zijn maar dit alles, is door 1 liedje teweeg gebracht. Over minder dan een maand sta ik misschien maar een paar honderd meter af van Sting. En als hij dit liedje zingt, sluit ik mijn ogen en straal ik alle dankbaarheid die ik in mij heb uit naar iedereen in de zaal. Er is genoeg voor al die duizenden mensen die in de zaal zullen staan die avond.

Genoeg om dankbaar voor te zijn…

Om mijn dankbaarheid beter te uiten, verrijk ik deze blog met veel fotootjes van een fractie van wat mij zo dankbaar maakt…

Comments are closed.