Bijtanken

Home  >>  blog  >>  Bijtanken

Bijtanken

31
okt,2021

off
  blog

 

Nu de wintertijd ingegaan is, ‘mogen’ we een uur langer slapen. Nooit echt begrepen, je wordt wakker wanneer je wakker wordt. Intussen is het hier al bijna 13 uur in de middag en is ons huishouden nog erg in de slaperige toestand. Komt ook een beetje door de jaarlijkse game-dag (LAN-party) die mijn man samen met zijn neefje 1x per jaar organiseert. Zowel man als zoonlief waren pas tegen 2 uur in de ochtend thuis. Uitslapen hoort er dan ook bij. Omdat ze gisteren de hele dag weg waren, was ik de hele dag thuis met de jongste. In de ochtend 4 uurtjes school, erna wat kleine boodschappen doen, maar vooral de hele dag in een pyjama rondlopen. Zoals nu.

Mijn ogen zijn nog niet geheel geopend- een fenomeen waar ik last van heb als ik iets te lang te weinig gedaan heb. Ik loop een beetje met mijn ziel onder mijn armen en moet van alles maar wil niets. Ik heb nergens zin in, het voelt alsof mijn hoofd vol zit met propjes met watten en mijn lijf voelt zwaar aan. Een perfecte dag om bij te komen, bij te tanken en om rustig aan te doen. Boodschappen doen? Yes, dat moet. Die doen mijn man om en om op de zondag. Lekker rustig, en binnen 20 minuten sta ik weer buiten en hoef ik een hele week niet meer te denken aan het kopen van brood, fruit, etc. Maar dat is dan ook alles wat ik vandaag echt zal doen.

Misschien een tijdschrift lezen. Een boek, mijn dochter helpen met meedenken wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken. Gezond koken wil ik ook nog wel, al is het een zondag. Een blog schrijven? Ik had er zin in. Is ook ontspanning. Met een lekker rustig muziekje op de achtergrond. In m’n badjas en met Chinese ogen die niet echt meewerken met het open gaan.

Gewoon bijtanken dus. Wat streepjes scoren op mijn eigen lijf-batterij. Zo weinig mogelijk mensen spreken en gewoon innerlijke rust. De dag is nog jong en ik kijk er nu al naar uit.

Happy Sunday iedereen.

Comments are closed.