Stilte en Storm

Home  >>  blog  >>  Stilte en Storm

Stilte en Storm

24
okt,2021

off
  blog

 

Deze blog gaat niet over het Nederlandse weer al bedenk ik mij dat het prima passend zou zijn. Nee, deze blog gaat over het feit dat ik al een tijd niets van mij heb laten horen via mijn blogs. Jammer eigenlijk want ik houd van schrijven. Ik deel graag mijn verhalen met jullie. Maar door de Storm in mijn hoofd en om mij heen lukte het gewoon niet.

Vanmorgen stond ik op en dacht ik: ‘basta!’. Tijd om weer lekker te gaan schrijven want schrijven zorgt ook voor stilte in mijn hoofd. Het voelt letterlijk als een file van letters en woorden die er niet uitkunnen. Het deurtje is weer open.

Het is niet dat ik geen woorden had om op te schrijven maar het is gewoonweg het feit dat mijn werk (40 overuren in 1 maand tijd), een extra (leuke) ZZP klus erbij, een studie én een gezin al mijn tijd opslokte. Té veel tijd opslokte eigenlijk. Jammer ook want de balans was en is deels kwijt. Gisteren ging ik dus langs bij mijn geweldige voedingsconsulent. Nope, ik had haar voedingsapp niet bijgehouden. Yes, ik wist dat ik op dé weegschaal moest staan maar het was wel weer tijd voor een realitycheck. En een goed gesprek en die was er. Soms stond ik, soms zat ik, ik ging zelfs op de weegschaal staan (je moet wel weten waar je staat): ik ging in mijn hoofd met een lichter gevoel weg. Niet op de weegschaal maar wel met positiviteit, een sterk en goed gevoel.

Vanmorgen stond ik vroeg op om naar school te gaan. Om een app te ontvangen dat het niet doording. Dat kwam erg goed uit; meer tijd voor mijn gezin, meer tijd voor mij én starten met een nieuwe blog. Lekker douchen, mijn bos vol krullen wassen, schoonmaken én starten met een nieuwe blog. Dat ik deze blog in 2-3-4 delen schrijf is helemaal niet erg. Dat ik weer begonnen ben is juist heerlijk. Wat heb ik het gemist.

Intussen is het avond. Heb ik zeker 3x achter mijn laptop gezeten om weer een stukje te schrijven. Ben ik een doe het jezelf zaak, een tuincentrum én een dierenwinkel ingelopen. Ben ik naar de Action (gekkenhuis op een zaterdag én ik werd vreemd aangekeken want ik was de enige met een mondkapje op) en naar Amsterdam geweest. Was ik voor het avondeten weer thuis en heb ik lekker met de kindjes gegeten, heb ik een lekker Antilliaans toetje gemaakt (ik had flinke opstartproblemen met mijn bakgerei én ik heb er een blaar aan overgehouden) en een naar bed gaan verhaaltje over Rebelse meisjes voorgelezen aan mijn jongste (aanrader)! Heb ik zeker een half uur met de oudste een videocall gedaan (want op vakantie op Curaçao bij haar andere mama). En zit ik nu weer heerlijk achter mijn laptop om weer verder te gaan met deze blog. Een stormachtige dag qua activiteiten maar op het moment toch stilte in mijn hoofd.

Morgen is weer een nieuwe dag met nieuwe kansen en nieuwe inzichten. Een nieuwe dag om weer mooie herinneringen te maken en om te genieten. Om weer een blog bibliotheek op te bouwen en mij voor te bereiden op een nieuwe werkweek.

Ik ben blij dat ik weer blog. Dat jullie mijn blogs lezen. Tot de volgende keer!

Comments are closed.