De bruiloft

Home  >>  blog  >>  De bruiloft

De bruiloft

26
aug,2018

off
  blog

ze was zó mooi (I said it Priscilla!). Photo made by Lysayé 

Mijn sabbatical is bijna voorbij. Maar voor het zover is, was het tijd voor een geweldige eind knaller, namelijk het feit dat mijn zusje ging trouwen. Een jaar geleden werd ze ten huwelijk gevraagd. Degenen die haar kennen, weten dat de planning allemaal vrij rustig zou verlopen. Het duurde even voor de datum van de bruiloft was geprikt. Ze hielden rekening met de vakantie van mijn kinderen, dat was voor ik op het idee kwam om een mini sabbatical op te nemen. Ze hielden rekening met haar vrienden die uit Amsterdam over zouden komen en familie die onder andere uit Amerika over zouden komen. En zo kozen ze een mooie datum: 18/08/2018.

Algauw kwamen we erachter dat we mijn zusje niet teveel vragen moesten stellen over de bruiloft. Alles zou gaan in haar eigen tempo. En dat was tempo relaxed. Alles zou gaan op hun eigen manier. En nogmaals, dat was manier poko poko (rustig rustig). Anders dan anders. Samen met haar vriendinnen, haar gang and clan. Maar even spectaculair als elke andere bruiloft.

the girls. Photo made by Lysayé 

Fast forward naar vorige week: de gasten druppelden langzaamaan Curaçao binnen. Eerst arriveerden mijn neef met zijn gezin uit Portland. Ze hadden een ellenlange reis moeten afleggen, van Portland naar New York, van New York naar Curaçao, met 3 geannuleerde vluchten, een aantal keer vermiste bagage en dat met 2 kinderen. De dag erna arriveerde mijn tante, de moeder van mijn neef, uit Florida. Op dezelfde dag kwamen ook de eerste vrienden van mijn zusje aan. En zo ging het door tot en met de donderdag voor de bruiloft. Toen iedereen er eindelijk was, hier en daar met flinke vertraging kon het feest beginnen. Mijn moeder bedacht dat het wel leuk zou zijn om een pre-wedding family diner te organiseren. Met familie van moeders kant en haar vriendinnen. Gezellig samenzijn en vooral om kennis te maken met elkaar voor de bruiloft. Er waren mensen tussen die elkaar al decennialang niet hadden gezien. Er was heerlijk eten en alle kindjes speelden leuk met elkaar. Spel is universeel, de taal komt vanzelf.

married!

Het werd druk qua planning, en dat met de baby van mijn zusje die ook in zijn ritme moest blijven, maar het was ook gezellig. En toen was het 18 augustus. Ik stond vroeg op want ik paste op de zoon van mijn zusje. Hij had al enkele dagen koorts en dat zakte maar niet. Ik haalde vroeg mijn beste vriend op die kapper was zodat hij mijn haar en make-up kon verzorgen. Dat deed hij ook voor mijn tante die uit Bonaire was gekomen. Het verliep allemaal heel anders. De koorts van mijn neefje zakte maar niet en ik was meer met hem bezig dan dat ik op de kappersstoel kon zitten. Mijn zus die kinderarts is belde ik om raad en zij vroeg mij om met hem naar het ziekenhuis te komen, voor een check-up. Toen ik eenmaal in de make-up was en mijn haar was gedaan stapte ik precies op die manier in de auto om met hem naar het ziekenhuis te gaan. Gelukkig bleek er niets aan de hand maar ik kan je wel zeggen dat dit niet in de planning zat. Ik reed nota bene ook nog langs het gemeentehuis waar mijn zusje en haar aanstaande over 4 uurtjes elkaar het ja-woord zouden geven. Ik kon nog even snel langs de apotheek voor wat medicijnen, snel naar huis om hem een zetpil en neusdruppels te geven en toen weer verder met het aankleden van mijn kinderen, hun kindjes en mijzelf om naar mijn zusje te gaan.

een paar uur voor de bruiloft nog snel naar het ziekenhuis met baby I.

Ik kan alleen maar aangeven dat het een ‘mind-blowing’ bruiloft was. Mijn babyzusje (6 jaar jonger dan ik) zag er werkelijk prachtig, mooi, prachtig én gelukkig uit. Haar aanstaande zag er gelukkig én trots uit. Hun zoontje en zijn dochter (en daarom ook echt onderdeel van mijn zusje en van onze familie) zagen er allemaal mind-blowing uit. Ik moest huilen toen mijn zusje naast mijn broer liep en ik dacht: dit had mijn vader ook moeten meemaken. Ik was trots toen ik naast haar zat omdat ik haar getuige was. En ik zette met kracht en overtuiging mijn handtekening neer als getuige.

broer en zusje

toen nét geboren, nu getrouwd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De fotoshoot was prachtig. Het feest was prachtig. Ondanks dat ik tussendoor weg moest- want beste vriend zijn schoen brak, ik moest 2 mensen naar huis brengen, Imani moest in bad en een fles, dochterlief wilde oordoppen want het muziek stond te hard en daardoor miste ik een geweldige dansbattle van zoonlief- hebben we met z’n allen genoten. Mijn zusje haar vriendin gaf een emotionele maar daardoor ook prachtige speech, haar man zong haar enkele liedjes toe vanaf het podium en iedereen heeft gedanst, gelachen, lekker gegeten, gedronken, gelachen én yes nogmaals óók gedanst.

er mooi uitzien dankzij deze leuke, knappe en lieve man Luís

 

the -best- girls

Mijn zusje is getrouwd maar is nog hetzelfde. De dag na de bruiloft vierde ze het feestje nog dunnetjes over door met een aantal beste vrienden te brunchen. Ze hebben genoten en daar gaat het uiteindelijk om. En de volgende dag was haar zoontje koortsvrij en had hij er 4 tandjes bij.

Onderstaande mooie video gemaakt door Lysayé..

Comments are closed.