De grote pauze knop

Home  >>  blog  >>  De grote pauze knop

De grote pauze knop

22
nov,2020

off
  blog

Terwijl covid-19 ons allen (nou, de meesten dan) bezig houdt en wij dagelijks geconfronteerd worden met stijgende positief-covid cijfers, de noodwet, mensen die massaal tickets boeken naar CuraƧao, Aruba en Bonaire, bedacht ik mij eergisteren wat anders. Ik dacht: covid heeft er ook voor gezorgd dat ik noodgedwongen op een grote pauze knop heb moeten drukken. En niet ik alleen uiteraard maar ik kan niet namens anderen spreken dus houd ik het bij mijzelf.

Zo reed ik gisteren met mijn dochter naar de Ikea. Wij gaan binnenkort verhuizen en we hebben andere meubels nodig voor mijn dochter haar slaapkamer. We reden dus naar Amsterdam- een rit van drie kwartier- en ik zei tegen mijn dochter: “hoe fijn is het niet dat er iedere dag iemand thuis is als jij van school komt?”. “Heel fijn”, zei mijn dochter. “Papa haalt mij iedere dag op van school”. En toen dacht ik: het is inderdaad heel fijn. Want ik ben intussen fulltime gaan werken, had mijn kinderen erop voorbereid dat ze 2 dagen in de week wat uurtjes alleen thuis zouden zijn en dat ik niet altijd zou kunnen mee eten doordat mijn woon-werkverkeer reistijd een uur is. Maar door covid is mijn man zo goed als het kan thuis gaan werken. Af en toe springt hij op de motor om ergens een computer of printer te fixen. Maar dan is hij met een uurtje of 2 weer terug. En het is veelal als de kinderen op school zijn. Ik ben veel online gaan werken maar er zijn wat gezinnen waar ik echt naar toe moet. Deze gezinnen probeer ik zoveel mogelijk te clusteren maar dit lukt niet altijd. En zo is het gekomen dat ik veel thuis werk. Ik mijn dochter praktisch iedere maandag zelf naar gym kan brengen en ik zelf kan koken.

Covid heeft ervoor gezorgd dat ik meer van mijn gezin kan genieten. Mijn kinderen meer kan helpen met hun huiswerk. We elkaar veel meer zien en meer tijd met elkaar kunnen doorbrengen want we gaan het huis alleen uit als het noodzakelijk is. Mijn dochter en ik hebben vorige week de kerstboom al neergezet want 2020 mag alvast wel wat kerstsfeer gebruiken. We spelen veel spelletjes, ik lees weer meer vakliteratuur, ik heb sommige series voor de tweede (of derde) keer opnieuw bekeken en ga vaker in mijn bubbelbad liggen. Ik ben weer begonnen met sporten, ik maak zelf granola, ik luister meer muziek en ik ruim (eindelijk) op!

Kortom: covid heeft er ook voor gezorgd dat ik op de grote pauze knop heb gedrukt. En ik moet eerlijk bekennen- het bevalt mij best.

Comments are closed.