De Quooker

Home  >>  blog  >>  De Quooker

De Quooker

20
feb,2021

off
  blog

 

Al een jaar en 3 maanden spaar ik voor een speciale kraan. Zo een super-de-luxe kraan waar met 2 drukjes naar beneden in 1 keer kokend water uitkomt. Wellicht totaaaaal overbodig maar jeetje, in 1x lekker een bakje thee zetten. Of nóg sneller pasta of aardappelen koken. Ik kijk er al zó lang naar uit.

Ik had hem nooit eerder gekocht want ik vond mijn huidige keuken niet mooi genoeg om zo een dure kraan erin te zetten. Nou ja, duur? Eerlijk gezegd had ik nog niet gekeken naar de prijs. Ik keek alleen maar naar de uitvoering ervan. Noem het maar vrouwig. Dat is het vast. Maar toen kochten we opeens een ander huis. Het was in de planning maar in de toekomst. Ik scrolde een keer op Funda- ik was op Curaçao nota bene- en zag ik dit huis. Niet 100% wat ik wilde maar de serre en de tuin zorgden ervoor dat ik overstag ging. We gingen op een zaterdag kijken en de volgende dag deden we een bod. Een beetje heen en weer mailen over de uiterste prijs en op donderdag was de kogel door de kerk. Een andere keuken dus. Nog niet helemaal wat ik wil want ik verlang (ook) al heel lang naar een kookeiland. Maar tóch een mooi moment om die Quooker eens eindelijk te bestellen.

Okay, het werd dus serieus. Dus werd het tijd om naar de prijs te kijken. Om een lang verhaal kort te houden: ik schrok. Wát een dure krengen. Maar Vanessa is Vanessa niet als ze niet vooruit plant. Dus begon ik november 2019 met sparen. Voor de Quooker ja. Dus ja, het was een schrik-prijs maar gelukkig had ik het geld bij elkaar gespaard. Wat ik helaas ook ben is een twijfelaar. En de Quooker heeft naast verschillende uiterlijkheden ook verschillende varianties. Ik zag door de bomen het bos niet meer en mailde met een keukenboer. Hij nodigde ons op afspraak uit om langs te komen en vandaag was het zover. Vandaag hadden we een date met verschillende Quookers in de showroom.

Ik had een – de keuze is reuze- moment in gedachte maar het viel gelukkig reuze mee. We kregen iets van 6 uitvoeringen te zien en mijn man was wel gecharmeerd van één van de kranen. Mooi, die keus was dus gemaakt. Dan nog de kleur. Ook dat was snel gefixt. Maar waar ik mij in vergist had, was het feit dat je de helft van één van je keukenkastjes moet opgeven om een soort mini boiler in te zetten. En heel eerlijk gezegd wilde ik ook de variant waarbij bruisend water uit de kraan komt maar daarvoor moet je je een heel keukenkastje opgeven. Plus het dubbele neertellen. En voor die ene glas per jaar vonden we dat beiden een beetje too much. Mocht ik er later spijt van hebben, dan bestellen we hem alsnog. Maar ik denk niet dat dát ook gaat gebeuren.

We lieten onze gegevens achter en het was gefixt. Ik vertelde mijn man dat ik trots op hem was. Dat hij ondanks de prijs niet een hartinfarct bij die keukenboer kreeg. Dat kwam volgens mijn man omdat ik al héél lang over deze kraan praat. Dus moest hij er maar eens komen.

Ik app’te mijn moeder vervolgens om het heugelijke nieuws te vertellen en stuurde een foto van de kraan. Mind you: mijn moeder heeft een goede droge humor dus het is altijd afwachten wat het antwoord terug wordt. Nou, ik heb het geweten:

-Ik: “kraan besteld” (mét foto)

-Mama: “wat voor kunstjes doet die kraan??” (met 2 vraagtekens)

-Ik: “Je krijgt in 1x kokend water. Dus je kan thee zetten of sneller klaar met koken. Ik denk nog na over kunstje bruisend water in 1x. Dus spa rood”

-Mama: “hihi, dus WATER komt uit die kraan”

-Ik: “hahaha er komt €1800 water uit die kraan

-Mama: “Mijn hemelse Vader. 2 tickets hoe dan!!!! Als ik kom raak ik het niet aan, echt niet” (met hoofdletter V van Vader en 4(!) vraagtekens. En met 2 tickets bedoelt ze dat wij Antillianen en Surinamers prijzen altijd vergelijken met vliegtickets van en naar Curaçao)

De kraan is besteld, en als mijn moeder komt zal ik een emmer met water neerzetten als ze haar handen wilt wassen.

Comments are closed.