Doe wat goed voelt

Home  >>  blog  >>  Doe wat goed voelt

Doe wat goed voelt

3
apr,2022

off
  blog

Bijna had ik vandaag geen blog geschreven. Want…want…want. Tot ik samen met manlief bij de buren zat voor een kopje koffie/thee (voor het eerst) en de buurvrouw mij vroeg wat ik allemaal deed met mijn eigen bedrijf. Ik vertelde haar hoe divers het was wat ik deed en vertelde ook wat voor een leuke cursus ik volgende maand ging doen. Zij was in ieder geval enthousiast en dat deelden we wel met elkaar want het ís mij toch leuk! Daar uiteraard later meer over. Maar terwijl ik daar zo leuk over zat te vertellen en zij mij vroeg waar ik al die tijd vandaan haal, zei ik: je moet doen wat je leuk vindt. En ik vind nu eenmaal veel leuk.

Helaas heb ik op een nare manier moeten beseffen dat je écht uit het leven moet halen wat eruit te halen valt. Jammer genoeg komen wij vaak pas tot dat inzicht als we een dierbare verliezen, dreigen te verliezen of zelf ziek worden. Ook zo is het mij mij gegaan. Lang geleden, dat wel. Maar sindsdien doe ik wat ik graag wil doen. Niet altijd uiteraard want tja, onderdeel van het volwassen zijn, zijn ook dingen doen die wij niet altijd leuk vinden. Maar onderdeel van een groot meisje zijn betekent heel vaak ook dat je kan kiezen wat je graag wilt doen. En als je net als ik leergierig bent en niet altijd kan kiezen, doe je alles of in ieder geval zo veel mogelijk. Maar dan gedoseerd. Net als 6 bolletjes ijs willen eten en toch moeten kiezen voor 3.

Dus ladies and gentlemen; já! Ik doe veel. Soms een beetje te. Ik ben heus niet altijd blij met mijzelf omdat ik dan weer denk: WHY? Wáárom zoveel en tegelijkertijd? Maar at the end ben ik best wel trots op mijzelf dat ik vaak zo een badass woman ben. Ik doe waar ik zin in heb. Het interesseert mij geen ene malle moer als mensen mij gek en raar vinden. Zie ik weer iets gaafs waarvan ik denk: dit lijkt mij zó leuk, dan meld ik mij gewoon aan. Doe ik erna weinig mee? So be it but I did it and enoyed it! Ik zeg vaak tegen anderen: “don’t be like me!” en daarmee bedoel ik écht: doseer! Niet alles hoeft tegelijkertijd. Maar laat je dromen niet varen en wegglijden uit je gedachten. Doe het en geniet er vooral van. Want het leven is ondanks alle leed bést echt wel bijzonder.

So..Happy Sunday and Funday én tot de volgende keer….

Comments are closed.