10 jaar geleden

Home  >>  blog  >>  10 jaar geleden

10 jaar geleden

6
jun,2022

off
  blog

Het is vandaag 10 jaar geleden dat mijn vader overleed. Tien jaar van ongeloof, terugdenkend aan mooie momenten, nog steeds niet te bevatten dát hij overleden is, veel papierwerk en vooral…veel gemis. Het is bij deze ook 8 jaar geleden dat ik begon met bloggen. Omdat ik een uitlaatklep nodig had om mijn woorden, gevoelens, verdriet, momenten neer te pennen. Dat ik deze zou delen met zoveel van jullie vond ik helemaal niet erg. Sterker nog, ik had het gevoel dat er naar mij geluisterd werd.

Mijn allereerste blog ‘Dansende moeder’ (Dansende moeder – Ikbenouder.nl) droeg ik op aan mijn moeder. En ook aan mijn vader. Het was immers door het verdriet van het heengaan van mijn vader dat ik met bloggen begon. En nu zijn we weer vele jaren verder. En zag ik dat ik inmiddels op deze website wel 28 schrijfpagina’s heb gepubliceerd. Zoals jullie gemerkt hebben is het de laatste maanden stil. Het leven zorgt er voor nu helaas voor dat ik de rust niet heb en neem om te doen waar ik van houd: schrijven en delen. Vaak heb ik achter mijn laptop gezeten en dacht ik: en nú ga ik een verhaal schrijven. Maar als ik de site eenmaal opende, merkte ik dat er niets vanuit mijn hoofd, via mijn vingers en het toetsenbord op mijn laptopscherm kwam. Zoals ik laatst tegen mijn man zei: “mijn woorden zijn voor nu opgedroogd”.

Dus is het tijd om voor nu formeel te zeggen dat ik even niet meer zal bloggen. Een verhaaltje hier, een blogje daar: vast wel. Jullie zijn geweldige lezers geweest; troostend, aanmoedigend, hartverwarmend. Ik had het écht nodig en kreeg het ook. Ontzettend bedankt daarvoor. Ik denk erover na iets anders op te gaan pakken waarin ik jullie óók zal betrekken. Maar dat heeft even (uitwerk)tijd nodig en ik kijk er echt naar uit. Voor nu: thanks voor al jullie reacties. Voor jullie tijd dat jullie de blogjes lazen. En voor jullie nabijheid.

Liefs,

Vanessa

Comments are closed.