Garderobekast

Home  >>  blog  >>  Garderobekast

Garderobekast

3
okt,2015

0
  blog
op zoek naar de juiste kast

op zoek naar de juiste kast

Deze blog gaat over het kopen van een nieuwe garderobekast en mijn besluiteloosheid. Deze twee dingen gaan helaas niet samen.

Toen wij verhuisden naar ons eerste koophuis, verhuisden er wat oude meubels mee. Zoals onze garderobekast. In ons vorig huis hadden wij meer ruimte als nu, en dat komt simpelweg omdat wij toen twee kinderen minder hadden. En dus meer kamers over. Zo hadden wij een logeerkamer annex kleedkamer. We kochten een grote kledingkast die in die kamer wel paste. Maar niet persé in onze kamer in ons koophuis.

Toen wij namelijk verhuisden naar ons nieuw huis bleek ik net zwanger te zijn. En zaten we ook nog in het proces van het in huis nemen van een pleegdochter. Er moesten dus eigenlijk kamers bij. Op de 1e verdieping waren drie slaapkamers. Voldoende voor een ouderslaapkamer, één voor onze zoon, en één voor de aankomende baby. We hadden gelukkig een hele grote zolder met een dak kapel erop en door een handige timmerman werd er opeens twee kamers van gemaakt. Probleem opgelost.

Maar waar zetten we de garderobekast? Juist, die moest nu wel in onze slaapkamer. Ik had het liever niet maar had ook geen keus. Toen bleek dat de kast eigenlijk niet paste in onze slaapkamer zaagde mijn man er een stuk vanaf. Qua hoogte redden we het dus net maar qua breedte eerlijk gezegd niet. Het is al zeven jaar een waardeloze situatie. Want onze slaapkamerdeur gaat niet helemaal open. En dat heeft mij al heel veel blauwe plekken opgeleverd als ik met een volle wasmand door die half open deur wil lopen. En deuren geven niet mee. Ik wil dus al een hele tijd een nieuwe garderobekast.

Maar jeetje, wat een gedoe. Wat een gepuzzel. Wat een keus! Het is om niet goed van te worden. Nu ben ik al geen IKEA fan. Het is er te groot, er lopen teveel mensen rond, op hun gemak, én er komt te weinig licht binnen. Daarnaast, tegen de tijd dat je door de kassa bent gegaan (na 3 kwartier wachten en 3 kwartier lopen) heb je way more stuff bij je dan je aanvankelijk voor gekomen was.

Voor deze missie ben ik afgelopen week nog naar IKEA geweest. Mind you, het was niet de eerste keer. Met als doel uit de winkel te lopen met een kast. Ik had een middag vrij en had er ruim de tijd voor genomen. Resultaat: na twee uur liep ik de IKEA uit met deels waarvoor ik gekomen was maar GEEN garderobekast.

En daar komt mijn besluiteloosheid de hoek om kijken. Ik had de maten mee maar jeetje, die ene met die schuifdeuren was wel erg mooi. Maar de indeling niet echt handig. Ik moet een kast delen met mijn man en de indeling qua inhoud moet wel eerlijk verdeeld zijn. Dan zag ik een goede kast maar my goodness, €800 voor een kast? Dat is anderhalve ticket naar Curaçao!

Een dorp verderop waar ik woon is ook een leuke winkel. Mijn schoonzus gaf mij de tip om daar te gaan kijken. Leuke kasten en zeker scherp geprijsd maar te breed! Want wij verhuizen onze garderobekast naar zolder. Naar mijn man zijn cave-man, zijn gaming-room. En die neemt qua hoogte af dus ik was beperkt in mijn hoogte. Dus ook bij deze winkel kwam ik niet verder. Bij de IKEA hadden ze gelukkig een goede catalogus speciaal voor kasten. Ik nam het mee naar huis en zei vandaag tegen mijn man: “help! Ik kan niet in mijn eentje een kast uitzoeken, je moet mij helpen”.

Het resultaat? Binnen 10 minuten hadden we samen een kast uitgezocht. Het leek mijn man het handigst om twee kasten uit te zoeken in plaats van één. Een kast voor mijzelf! Niet groot, dat wel maar één voor hem en één voor mij. Ik zal zeer efficiënt om moeten gaan met mijn eigen nieuwe kast. Ik ga namelijk achteruit qua ruimte maar heb wel al besloten om mijn zomer en winterkleding apart te houden.

En dan het mooiste: tegenwoordig kan je online bestellen bij IKEA. Ik hoef er dus niet meer naar toe. Ik ben er even voor gaan zitten en voilà: binnen 5 minuten had ik de 2 kasten besteld en worden ze over 11 dagen geleverd.

Mijn conclusie is:

  • Laat je niet verleiden door de veelheid aan keus.
  • Ga voor het praktische wat je zoekt in een kast.
  • Vraag hulp als je er niet uitkomt, mijn man kan je daar heel goed in helpen (door bijvoorbeeld te zeggen: “wat maakt het uit dat die kast mooi is? Hij is handig qua indeling”).
  • En stel van te voren je budget vast, net als wanneer je gaat trouwen! It makes life a lot easier.

Hoe dan ook, voor de komende 5-10 jaar hoef ik niet meer op zoek naar een nieuwe garderobekast. Mijn man blij (hij werd gek van mij), mijn moeder blij (ik had het er de héle tijd over), ik blij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.