Ik ben er over 10 uur

Home  >>  blog  >>  Ik ben er over 10 uur

Ik ben er over 10 uur

10
feb,2019

off
  blog

Wat doe je als je zusje je vraagt of je haar kan helpen? Dan zeg je uiteraard ja. Vooral als het gaat om het oppassen op haar peutertje van 1½ jaar. Dat je je zusje en moeder dan ziet, is mooi meegenomen uiteraard. Toch moest ik er een paar maanden over nadenken. Want mijn zusje woont 10 uur vliegen bij mij vandaan. Ze vroeg het eigenlijk al toen ik er nog was op sabbatical. Het is namelijk zo dat zij samen met 3 vriendinnen een Karnavalsgroep runt. Voor het eerst. En het toch meer werk was dan ze had gedacht, vooral als je ook nog een kleintje rond hebt rennen. Dus vroeg ze het vorige maand weer, en de week daarop nogmaals. Het werd toch tijd om een besluit te nemen want 3 en 5 maart, de Karnavalsdagen, komen toch snel dichtbij.

Voor mij is het altijd spannend om een vliegticket te boeken. Los van het feit dat ik vliegangst heb (ik heb al geteld hoeveel Oxazepam ik over heb voor de reis) kosten die tickets zo verdomd veel. Ik weet het, de KLM Wereld dealweken en flinke TUI kortingen (de enige 2 beste mogelijkheden om naar Curaçao te vliegen) vliegen je momenteel om de oren maar als er toch bijzondere dagen aankomen, zoals Karnaval, zijn de tickets ‘opeens’ heel erg duur en is er niets meer over van de flinke kortingsprijzen. Het is dus een flinke investering om nét rond deze dagen te gaan. Daarnaast moet ik 2 belangrijke overleggen en scholingen missen van het werk maar uiteindelijk is familie toch belangrijker dan werk dus besloot ik het vorige week maar te doen. Voor ik aan mijn lange wandeling op de zondagochtend begon, drukte ik op de button ‘betalen’ en 2 minuten later kon ik niet meer terug. Ik voelde mij euforisch en angstig tegelijk want nogmaals, vliegen is niet mijn ding én ik moet mijn gezinnetje weer achterlaten maar jeetje, wat een heerlijk gevoel dat ik binnenkort weer thuis mag zijn.

Stel je eens voor…je bent een familie mens en je woont in het buitenland. Je bent de enige van je familie die in het buitenland woont. Het is zuur kan ik je zeggen als je heel sociaal netwerk zo ver van je vandaan woont. En als je ook nog eens in 2017 tante bent geworden van een geweldig heerlijk kind en je ziet via Skype of What’s app bellen dat hij zo snel groeit, opeens is gaan lopen en af en toe een woordje erbij zegt, tja, allemaal leuk om te zien maar niet via sociale media. Dat ik dus speciaal voor dit mini mensje naar Curaçao vlieg zodat ik alleen maar leuke dingen met hem kan gaan doen (you bet your ass dat dat gaat gebeuren), dan loop je met  je hoofd in de wolken. Want ik heb het allemaal al uitgestippeld. Mijn zusje geeft mij namelijk een vrij-brief. “Ja hoor, jullie doen maar wat jullie willen” kondigde ze al aan. Dus heb ik al bedacht dat ik hem lid ga maken van de bibliotheek. Met hem naar de dierentuin ga. Veel ga zwemmen in de zee. En naar het Sea Aquarium zal gaan om naar dolfijnen te gaan kijken, flamingo’s ga zien en andere bijzondere vissen van dichtbij kan bekijken. Ik ga ijsjes met hem eten (niet téveel natuurlijk), samen met hem én mijn moeder op stap, samen boodschapjes doen. Wandelen door de stad, weer naar de dierentuin, zucht, té weinig tijd want die 10 dagen gaan zo voorbij.

Ik bedenk me net dat ik nog nooit zoveel op en neer gevlogen heb sinds hij geboren is. Ik was er voor 5 dagen toen mijn zusje tijdens het Kerstdiner aan iedereen, ook aan mijn moeder, vertelde dat ze zwanger was. Ik was er, één dag voor hij geboren werd en kon 3 weken lang van hem genieten. Ik was er toen hij één jaar oud werd en mocht de week daarvoor een hele week op hem passen toen mijn zusje op pre-honeymoon naar New York was met haar aanstaande man. Ik leerde hem het woordje ‘vies’ zeggen en leerde hem klappen in zijn handjes als ik weer aan het zingen was. En nu mag ik weer 10 daagjes intens van hem genieten. Ik voel mij vereerd én zo rijk als ik er ben, mijn leven is echt verrijkt door de komst van dit mini mensje.

Ondanks dat ik mijn gezinnetje ga missen, weet ik dat er goed voor de kids gezorgd wordt. En dat geeft mij weer extra kracht die ik als zonne-energie om kan zetten in het extra genieten van klein neefje I. Ik kijk er zó naar uit…

mijn zusje en mini mens I
Comments are closed.