Stil in huis

Home  >>  blog  >>  Stil in huis

Stil in huis

24
apr,2016

0
  blog

 

Gisteren gingen onze kinderen een nachtje logeren bij hun nichtjes en neefje. Toen dit gepland werd een dag eerder, reserveerde ik direct een restaurant in ons dorp. Ik bracht ze rond half vier, bepakt en bezakt (ze namen beiden bijna hun hele inboedel mee) en kwam weer naar huis. Naar een leeg huis. Het voelde zo raar. Wat moest ik met mijn tijd? Mijn man was met zijn neefje op stap, ik hoefde niet te koken, de kledingwas was al gedaan (grapje) en de boodschappen waren ook al gekocht en ingeruimd. Ik besloot de gordijnen dicht te doen en op de bank te gaan hangen. Een lekker boek erbij, dekentje erbij en klaar. Dat hield ik een uurtje vol en toen besloot ik om het bad te vullen. Een half uurtje later stapte ik in een heerlijk bad en terwijl ik mijn lijf liet zakken in ons bad dacht ik alleen maar: “waarom doe ik dit niet iedere dag?”. Ik had lekkere badzout in het bad gestrooid, had een maskertje op mijn gezicht gesmeerd, had een relaxing muziekje op de achtergrond én een lekkere geurkaas aan (gekregen van bestie Lis) terwijl ik mijn boek weer oppakte om verder te lezen.

Ongeveer een half uurtje later stapte ik een stuk relaxter uit bad, trok mijn kleren weer aan en deed mijn haar netjes in een staart. Samen met mijn husby wandelden wij lekker richting de stad terwijl wij over van alles en nog wat spraken. Een kwartiertje later kwamen wij in een warm restaurant terecht en spraken we lekker verder. Ik sprak met mijn man over wat onze kinderen allemaal aan het doen waren, of we moeten remigreren naar Curaçao of niet en over welke kleur wij onze woonkamer moeten verven (over het laatste zitten we niet op één lijn). Het was erg gezellig en ik hoopte maar dat mijn pager niet af zou gaan want ik had en heb nog steeds piketdienst. Na anderhalf uur wandelden wij weer lekker naar huis en keerden wederom terug in een leeg huis. We gingen tv kijken maar ik viel om negen uur al in slaap! Dus ik lekker naar boven om te slapen maar tegen de tijd dat ik mijn lenzen uit had gedaan en mijn tanden had gepoetst was ik weer klaarwakker. Ik pakte mijn tablet en ging op Uitzending gemist surfen naar wat leuks om te kijken. En ik vond het stil in huis.

Vanmorgen vroeg werd ik wakker omdat een auto buiten aan het toeteren was. Het was iets over negen uur. Ik stond op om naar de wc te gaan maar eenmaal wakker is wakker. Negen uur! Dat is uitslaap modus voor ons! Ik pakte de tablet en ging verder kijken naar waar ik gisteren gebleven was. En eigenlijk heb ik dat de hele dag volgehouden. Inmiddels is het al bijna zeven uur in de avond en loop ik nog steeds in mijn pyjama. Gelukkig zijn onze kinderen weer thuis; ze hebben het heel gezellig gehad bij oom Joris en tante Nienke en gelukkig kregen wij via What’s app steeds foto updates. Wij hebben én kunnen uitslapen én lekker kunnen uiteten. Zeker voor herhaling vatbaar. Maar ik moet eerlijk bekennen, het moet niet té vaak gebeuren. Want het huis was erg erg stil. Mijn batterij is voor nu weer lekker opgeladen maar ik ben ook blij dat onze kinderen weer thuis zijn en ons morgenochtend vroeg weer wakker maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.