The flow

Home  >>  blog  >>  The flow

The flow

7
mei,2018

off
  blog

Van tijd tot tijd (is niet waar: de frequentie ligt wat hoger) ga ik op de site van TUI. Ik kan dan inloggen op Mijn TUI (ik koop er wel vaker vliegtickets) en krijg dan in 1 keer te zien over hoeveel dagen wij vertrekken. Speciaal voor deze blog logde ik weer in op mijn tui en zag ik dat ik over 27 dagen vertrek. Normaal zou ik in de stress schieten want: zoveel nog te doen op het werk, heb ik alles al ingepakt?, ben ik niets vergeten? Deze keer zit ik echter in een relaxte flow. Terwijl ik 3 maanden wegblijf.

Jazeker, ik neem namelijk een sabbatical. Neen, ik ben niet overspannen maar ik werk gewoon heel veel extra uren. En ik kon ze weer laten uitbetalen óf ik kon wat geks doen. En ik koos voor het laatste. Ik ga dus 3 maanden wegblijven van het werk en besloot om in die 3 maanden naar Curaçao te gaan. Zo ben ik weer bij mijn familie, ben ik weer thuis en maak ik belangrijke mijlpalen mee:

  • Mijn neefje die 1 jaar wordt
  • Mijn moeder die jarig wordt
  • Mijn nichtje die jarig zal zijn als we er zijn
  • Én, mijn zusje die gaat trouwen.

Ik bedoel maar, mooie mijlpalen die je eigenlijk niet mag missen. Dus zal ik ze niet missen. De kinderen gaan naar school op het eiland en dat vinden ze wel spannend. Logisch natuurlijk. En ik? Ik zal tijdelijk een beetje moeten afkicken van het niet werken (al heb ik het gevoel dat het mij gemakkelijker af zal gaan deze keer), innovatieve ideeën opdoen voor mijn eigen bedrijf en hier en daar een beetje proberen te reizen met de kids. Ik bedoel, we zijn er toch!

Om een en ander niet te vergeten zal ik deze week al beginnen met het voorzichtig inpakken. Ik neem nl wat kinder autostoeltjes mee voor mijn neefje, uiteraard wat cadeautjes en wat boeken voor mijn eigen bedrijf. De kindjes gaan daar op school aan het werk met hun eigen leerstof dus moeten hun schoolboeken ook mee. Al met al denk ik dat ik wat kilo’s bagage bij moet boeken maar wat moet, moet.

Ik heb er zin in om zo lang bij mijn familie te zijn. Wat veel minder is, is dat de kinderen hun vader zo lang moeten missen. Wellicht dat hij tussendoor even kan komen maar deze luchtvaartmaatschappijen maken het je niet gemakkelijk. Omdat ik nog voor de zomervakantie heenvlieg valt de prijs voor mijn ticket wel mee maar wil mijn man in de zomervakantie komen voor een week betaalt hij meer dan 3 tickets bij elkaar. Het draait helaas allemaal om geld. Gelukkig gaat de tablet mee en kunnen ze skypen en video what’s app-en! Voor mij zal het ook wennen zijn. Ondanks dat ik vaker langer wegblijf, hebben we de 3 maanden zonder elkaar nog nooit gehaald. En alleenstaand ouderschap is niet persé voor mij weggelegd maar ook nu zal het mij lukken en zijn de kinderen al wat groter.

Nog 27 dagen en ik stap met mijn kinderen (en een hoop bagage) in het vliegtuig. Op weg naar een nieuw avontuur die mijn kinderen hun wereld zal verrijken. Die ervoor gaat zorgen dat ik mij weer thuis voel. Ik zit een relaxte flow en ik vermoed dat deze flow nog eventjes zal duren. Dus laten we het maar zo!

Comments are closed.