Zó snel, zó groot

Home  >>  blog  >>  Zó snel, zó groot

Zó snel, zó groot

11
mrt,2018

off
  blog

Niet lang geleden had ik eindelijk een dagje vrij. Niet dat ik dan niet werk want uiteraard heb ik zeker een uur of twee zitten werken. Maar toen ik na een heftige spinningsessie thuis kwam, had ik met mijzelf afgesproken dat ik voor mijn eigen bedrijf aan het werk zou gaan. Ik ging zitten, klapte mijn laptop open en zocht mijn excelbestand op. Plots herinnerde ik dat ik oude baby foto’s moest zoeken voor mijn website. Ik begon dus te zoeken en raakte…wel… ernstig afgeleid. Opeens werd ik geconfronteerd met de foto van de bevalling van mijn zoon. Ik schrok er even af. Want wat je ook zegt over de roze babywolk achteraf, het ziet er niet zo mooi uit. Tja, ik ben gewoon eerlijk. Nu lag mijn zoon in stuit dus het zag er sowieso niet zo fraai uit op het moment dat hij eruit kwam. Ik klikte de foto sneller weg dan de andere foto’s en ging verder op zoek. Drie kwartier later was ik nog steeds naar foto’s aan het kijken en uiteraard niet meer op zoek naar waar ik oorspronkelijk naar op zoek was.

Enkele weken later. Zoonlief viert bijna zijn verjaardag en hij raakt iedere keer in de stress als ik hem vraag wat hij wilt doen. Na lang nadenken, maar vooral volgens mij door enige druk van mij als moeder, zijn wij eruit. Het wordt een filmfeestje. Beamer erbij, filmpje en popcorn erbij, zelf pizza’s maken en vooral een kleine club van 4 kindjes. Voldoende prikkels zo maar toch nog wel leuk. Vandaag was ik bezig met het maken van de uitnodiging en zo relaxed als hij is- “het ziet er prima uit zo mam”-  was het voor mij wel even confronterend want hij wordt 11! Het is niet niets.

De afgelopen jaren heb ik onze zoon zien transformeren in wie hij nu is. Hij is eigenlijk nog wel hetzelfde als toen hij klein was. Sociaal is hij enorm sterk, hij is door iedereen geliefd en de juf zei vorige week nog tegen mij dat hij “zo een lief mannetje is waar je zo blij van wordt”. Prachtige woorden uiteraard, waar ik mijn zoon echt in herken. Daarnaast is het fantastisch leuk om te zien hoe hij trekjes van zowel zijn vader als mijn vader maar ook mijn zusje heeft. Hij is constant in de “chill” modus, iets waar ik nog wel van kan leren af en toe.

Er zijn tijden geweest dat ik mij wel druk maakte om hem. Hij is namelijk enorm gevoelig en geeft zo gemakkelijk zijn spulletjes weg. Ik had het er een keer met hem over en wat bleek? Hij had nergens last van! “ik deel graag met anderen” vertelde hij een keer tegen mij. En dat hij gevoelig is, tja, dat weet hij intussen zelf ook. Intussen heb ik gezien dat dit zijn kracht is. Het maakt hem anders en hij maakt ook echt contact met anderen. Hij geeft enorm om andere kinderen en vindt het belangrijk dat iedereen zich goed voelt. Hij kan goed fungeren als bemiddelaar en helpt anderen waar mogelijk. Hij geeft wel beter zijn grenzen aan en heeft veel gehad aan de training Rots en Water en vindt het ook al jaren leuk op judo.

Onze zoon wordt over 10 dagen 11 en wij zijn ontzettend trots op hem. Als ouder blijf je je zorgen maken om je kind(eren) maar we weten wel dat het goed gaat komen met hem. Wij zijn dankbaar met onze zoon en leren als ouders enorm veel van hem. En zijn empathisch vermogen is een gave, wij hopen dat er meer mensen in de wereld deze mooie eigenschap zou kunnen hebben.

Onze zoon wordt binnenkort 11 en wij kunnen niet wachten om te zien wat zijn puberteit in petto voor ons én hem heeft. Wij kunnen niet wachten om te zien wat de jong volwassenheid met hem zal doen. Maar voor nu genieten wij nog van hem als 10-jarige. Nog 10 dagen lang.

Comments are closed.