Zomervakantie 2019

Home  >>  blog  >>  Zomervakantie 2019

Zomervakantie 2019

7
jul,2019

off
  blog

 

Nog minder dan een week. Dan hebben de jongste kinderen zomervakantie. Zes weken lang niet naar school. Heerlijk voor de kinderen maar minder voor ons als ouders die een baan hebben. Enkele weken voor de zomervakantie zitten mijn man en ik samen om de vrije dagen zo te verdelen dat er altijd een ouder thuis is. Dat dit betekent dat wij dan niet zoveel vakantie samen hebben, is een feit. Wij hebben namelijk niet de luxe om (schoon)ouders te vragen om onze kinderen constant op te vangen. Maar dan vraag je het toch, zullen sommigen zeggen. Nope, toen wij ervoor gingen om kinderen te krijgen namen wij het besluit dat onze kinderen onze verantwoordelijkheid zijn en niet die van opa’s of oma’s. En daarom komt het zeer, maar dan ook zeer zelden voor dat wij een opa/oma vragen om een avondje op onze kinderen te passen. Maar als het echt moet, dan kan het altijd. Maar liever niet.

Enfin. We moesten dus zes vakantieweken zien in te vullen zodat onze kinderen niet hele dagen alleen thuis zijn. 50/50 hebben we het uiteindelijk verdeeld waardoor mijn man drie, en ik drie weken thuis blijven. Omdat ik vrij veel overgewerkt heb, kan ik tussendoor ook nog een extra week nemen zodat we één week overlap hebben en eventueel wat met de kinderen kunnen doen. En hier gaat deze blog over. Al enkele weken krijgen wij geregeld de vraag waar wij op vakantie gaan. Als wij dan aangeven daar nog niet over hebben nagedacht, worden we vaker wel dan niet vreemd aangekeken. Het klopt mensen. We hebben er nog niet over nagedacht en hebben nog niets geboekt! En eigenlijk willen we er liever niet over nadenken want tussen ons gezegd hebben we de behoefte niet eens om weg te gaan.

Het klopt, we wonen in het hart van Europa. The sky is the limit. Maar los van het feit dat in een vliegtuig stappen iets is wat ik liever niet doe, is het ook nog zo dat ik het niet zie zitten om met mijn rughernia langer dan 10 minuten in een vliegtuig stoel te zitten. Veel mede landbewoners gaan naar een Centre Parcs of Landal Parcs in bijvoorbeeld de Ardennen of het zuiden van het land. Bepakt en bezakt zitten ze uren in de auto en nemen ze werkelijk de helft van hun inboedel mee. Ik weet ervan want ook wij hebben het eerder gedaan. 1 Samsonite koffer vol met beddengoed, theedoeken en handdoeken (echt waar) om wat tientjes te besparen (alle beetjes helpen?). Slapen in een vreemd bed, een andere omgeving, hopelijk een schone ruimte. Hier soms net zoveel geld voor neertellen voor een midweek, terwijl ik met dat geld ook drie weken naar mijn neefje op Curaçao voor kan gaan. Boodschappen doen in een mini supermarkt waar je €5 neertelt voor een pot pindakaas terwijl je dezelfde pot in je plaatselijke supermarkt koopt voor een euro. Allemaal mooi en wel maar we blijven erbij: there is no place like home.

Natuurlijk doen we leuke dingen met onze kinderen. We zijn geen opvoedbeulen en zorgen voor voldoende afwisseling. Heel af en toe deel ik mijn ‘ik-doe-zo-weinig-met-mijn-kinderen-schuldgevoelens met mijn beste vriendin Lis. Zij verzekert mij ervan dat we écht regelmatig leuke dingen met de kinderen doen en het écht niet zo erg is om een keer thuis te blijven. Téveel is ook nooit goed. Dus hebben wij nog geen plannen terwijl de zomervakantie al over 5 dagen start. Toch stressen we niet want ‘we zien wel’. Gisteren toen ik hier met mijn man over sprak kwam ik tot de conclusie dat ik het erg fijn vind dat mijn man en ik er precies hetzelfde over denken. Ook hij wilt liever thuis zijn. Nu heb ik wel de wens om een keer naar Terschelling, Vlieland of Texel te gaan dus dit gaan we ook zeker een nachtje doen. Maar los daarvan zijn wij geen planners en zien wij hoe het loopt. Gelukkig zijn onze kinderen ook zo en hebben ze nog nooit gevraagd waar we op vakantie naartoe gaan. Ook zij vinden het heerlijk om lekker in de boomhutten te ravotten, met mooi weer de dijk over te steken en naar het strand te gaan of als de ijsco man langs komt, te rennen om een ijsje te kopen. Op ieder potje past een deksel en dit is precies hoe ik wens hoe mijn familie eruit ziet.

Voor de overige mensen die wel al precies weten waar ze naartoe willen en een jaar geleden hebben geboekt: ik wens jullie een prachtige zomervakantie toe!

Comments are closed.