BH’s

Home  >>  blog  >>  BH’s

BH’s

29
nov,2015

0
  blog
niet mijn collectie. bovendien is dit de 'ik heb 4 borsten' bh.

niet mijn collectie. bovendien is dit de ‘ik heb 4 borsten’ bh.

Niets maakt mij gelukkiger dan thuiskomen en mijn bh uit te doen. Het is zelfs één van de hoogtepunten als ik klaar ben met mijn werk: ik weet niet hoe snel ik op een veilige manier naar huis moet rijden om thuis dat akelig ding uit te doen. Nu zal je je afvragen waarom ik het zo akelig vind. Wellicht vraag je je af of ik de juiste en de ware nog niet gevonden heb. Vast wel maar het voelt bij mij gewoon niet prettig, zit niet lekker en knelt. En ja, ik heb de juiste maat. Ga naar de juiste winkels om alles te laten passen en meten (advies van mijn moeder).

Het zit namelijk zo: ik ben best wel flink qua borstpartij. Van jongs af aan al. Mijn oma, tja, waar begin ik, had ook een flinke voorgevel. Mijn zusje, zes jaar jonger dan ik vroeg ooit eens tijdens het douchen aan mijn oma die toen bij ons woonde op Curaçao of ze uit Biafra kwam. Schijnbaar had ze ooit op tv Afrikaanse vrouwen gezien die shirtloos liepen en ook flinke borstpartijen hadden. Mijn oma was not amused. Wij zijn het nooit vergeten.

Toen ik in de puberteit kwam, hoopte ik dat ik de borstgrootte genen niet zou erven van mijn oma. Maar dat ik meer in de richting van mijn moeder zou gaan, zij is namelijk het tegenovergestelde van mijn oma, haar moeder qua bh-maat. Ik bleef hangen in het midden; niet klein, niet al te groot maar best wel veel. Niet dat ik ooit last van mijn rug kreeg, dat leek mij niet prettig, maar zomaar een bh-tje kopen in een winkel zat er vanaf het begin niet in. En toen, toen raakte ik zwanger (voor je je afvraagt, op veel latere leeftijd! Ik was 31). En jeetje, dacht ik dat het voor de zwangerschappen nog meeviel, tijdens en na de zwangerschappen leek ik wel een Antilliaans-Surinaamse Anna-Nicole Smith. Maar dan met een echte Antilliaanse voornaam: iets in de trant van Swienda Smith. Ik wist niet wat ik zag: ik mocht direct naar de betere lingerie winkel om weer nieuwe bh’s aan te schaffen.

Wie mijn blogs regelmatig leest, heeft ook de blog over mijn jo-jo gedrag qua gewicht gelezen. En dat op en af patroon qua gewicht zorgde er natuurlijk ook voor dat mijn borsten of kleiner of groter werden, bijzonder eigenlijk dat dit kan. En allemaal kosteloos! Velen betalen zich blauw aan het verkrijgen van de gewenste cupmaat. Ooit, toen ik nog in Amsterdam woonde, sportte ik bij een mooie nieuwe, behoorlijke chique sportschool. Op een ochtend stapte ik daar uit de douche en wilde ik mij aankleden toen een dame mij aankeek en mij schaamteloos vroeg welke cupmaat ik had. Ze ging namelijk voor een borst vergrotende operatie en ik had de ideale cupmaat. Op dat moment wist ik niet of ik mij trots moest voelen of het vreemd moest vinden. Ik was toen nog kinderloos en nu, 2 kinderen later, weet ik dat ik mij op dat moment trots had moeten voelen. De tijd maakt je wijzer.

sportbh. dit model is zeker niet de meest stevige.

sportbh. dit model is zeker niet de meest stevige.

Ik heb dus heel veel bh’s verslonden want de ene keer passen ze wel en de andere keer niet. Zo was het een aantal maanden geleden weer zover. Ik ben best wel veel afgevallen en mijn dure bh’s waren veel te groot geworden. Zonde want ik had zeker €70 per bh geïnvesteerd en ze zaten altijd als gegoten. Uiteindelijk was het zo ver dat ik maar 1 goed passende bh in mijn kast had. Zeker niet genoeg. Vlak voor de zomer had ik een korte city trip met mijn man. We waren in Rotterdam beland en ik vond dat het tijd was voor een nieuw bh. Niet mijn favoriete bezigheid want welke vrouw vind het nou prettig om in een slecht verlicht pashokje je te laten meten door een onbekende vrouw? Met je borsten bloot in plaats van met je billen bloot? Ik zocht een wat leukere bh dan normaal en liet dit ook weten aan de pas en meetmevrouw. Ze kwam met 2 hele leuke modelletjes. Ik paste ze en vond ze wel leuk maar, hoorde ze wel zo laag uitgesneden? Het antwoord was ‘jawel hoor, het is in uw maat én het is het model’. Ik ging ervoor en was zo blij als een kind. Zo blij dat ik direct 1 bh aanhield.

Toch zat iets mij dwars. Ik vertelde het vandaag aan mijn moeder: niet alle modellen zijn geschikt voor mijn vorm, mijn rondingen. Het waren mooie bh’s maar door de vorm in combinatie met mijn maat, had ik opeens 4 borsten. Kan niet echt de bedoeling zijn en bijzonder niet charmant. Mijn moeder kwam niet bij van het lachen.

Intussen wordt mijn bh collectie steeds groter. Ik blijf op zoek naar de ware. Hetzelfde geldt voor een goede stevige sportbh. Ik had allang een KLM ticket naar Curaçao kunnen kopen met al het geld wat ik geïnvesteerd heb in  (sport,- en voedings) bh’s. Maar ik geef niet op. En intussen blijf ik mijn bh’s zo snel mogelijk uitdoen als ik thuis ben. Want dan pas voel ik mij vrij!

Heb jij voor mij dé gouden bh-tip? Geef dit vooral aan mij door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.