Brangelina

Home  >>  blog  >>  Brangelina

Brangelina

25
sep,2016

0
  blog

Sinds heel de wereld in rep en roer is om de aankomende scheiding van Angelina en Brad, kan ik nog spreken over gelukkige relaties. Niet over de mijne, want ik ben al iets van een eeuwigheid samen met mijn man (en wij kennen geen crises) maar om de verkering van zoonlief en zijn meisje. Zij hebben al vier jaar verkering. En ze zijn negen jaar oud. Ik ken menig volwassenen die het aantal jaren hetgeen ik hier genoemd heb, niet eens halen. Sommigen lachen erom en vinden het lief en schattig maar ik denk dat de sleutel van hun succes is, dat ze elkaar soms maanden volledig links kunnen laten liggen en opeens weer briefjes naar elkaar gaan sturen.

Ze nodigen elkaar altijd uit op elkaars partijtjes of verjaardagen. Drie jaar geleden vroeg ik aan mijn zoon of hij feestwensen had. Dat jaar niet maar hij wilde wel graag met haar naar de film. Zonder zijn zusje erbij. Ik brak de dag daarvoor mijn been maar mijn man nam onverwachts vrij om ze mee te nemen naar de film en daarna naar de McDonalds. Een paar maanden geleden was zij jarig en nodigde ze 3 vriendjes uit voor een Frozen partijtje. Er kwam een speciale bakker langs die samen met de kindjes een Frozentaart ging maken. Mijn zoon was de enige jongen, de rest was of als Anna of Elsa verkleed. Het maakte mijn zoon niet uit want hij mocht wel komen op haar partijtje. En dat telt.

Zij zit op Streetdance en ieder jaar wordt er een kinderdisco feestje georganiseerd. Zo ook een matinee feestje van 19-21 uur. Zij vroeg hem of hij meewilde en maakte samen met haar moeder speciaal een shirt voor hem met zijn naam erop, het thema was namelijk ‘glow in the dark’. Samen gingen ze naar het partijtje en waren ze vooral tikkertje aan het spelen. Van dansen kwam niet veel terecht en ik kan het weten want ik was erbij. Haar moeder ook. En de muziek was niet eens zo beroerd.

Dit voorjaar was het weer zover en mochten ze weer samen gaan. Alleen was het dit jaar een moeder-vrij disco feestje. Weer waren ze prachtig gekleed, onze zoon met zijn favoriete giletje aan en zijn Michael Jackson hoed op. Zij weer ontzettend mooi gekleed met make-up op en haar tasje schuin om haar schouder met wat euro’s erin. Ik was opgelucht toen hij weer thuis werd gebracht rond half tien in de avond. Volgend jaar weer.

Zij zitten al sinds groep 1 bij elkaar in de klas. Zij is ontzettend lief en mooi. Mooie grote ogen, prachtig haar, altijd leuk gekleed. Ze is vriendelijk naar iedereen toe en erg behulpzaam. Mooie eigenschappen die bij mijn zoon passen. Zij heeft ook een prachtige naam. Vorig jaar gingen haar opa en oma op vakantie naar Curaçao. Ik gaf ze het telefoonnummer van mijn moeder en na een belletje haalde mijn moeder ze op voor een gezellige middag. Ze hadden elkaar nog nooit gezien maar op één of andere manier toch aan elkaar verbonden door hun kleinkinderen. Als ik haar opa en oma op het schoolplein ziet vragen ze regelmatig naar mijn moeder. Mooi vind ik dat.

Afgelopen vrijdag was er in het dorp waar ik woon een filmavond. Samen gingen zij er naartoe, zij weer zo leuk gekleed met haar tasje met wat euro’s erin, mijn zoon ook leuk gekleed. Deze keer ging zijn zusje van zeven ook mee. Niet echt een perfecte date night zou je zeggen maar als de love birds negen jaar oud zijn maakt het ook niet echt uit. De mama’s gingen weer naar huis en wij lieten de kindjes in de filmzaal achter. Met begeleiding natuurlijk. Ik haalde ze om half negen keurig weer op en wij brachten haar naar huis. Zij nodigde mijn zoon uit om even binnen naar hun twee nieuwe kittens te kijken. Na een paar minuten waren ze uitgekeken, groetten ze elkaar en stonden wij weer op straat. Ik moest mijn zoon nog eraan herinneren om haar een fijne avond te wensen.

Heerlijk nuchter. Lekker pril maar ook speels zo een liefde. Volgens mij hebben ze genoeg samengespeeld voor een aantal maanden. Maar de verkering blijft aan. Wellicht dat dit de gouden sleutel is van hun relatie. Elkaar veel vrijheid geven en elkaar los laten. Ik hou er wel van.

Comments are closed.