DJ Vanessa

Home  >>  blog  >>  DJ Vanessa

DJ Vanessa

12
sep,2015

0
  blog
Mijn broers...

Mijn broers…

Ik heb 2 broers. Nou, eigenlijk heb ik 1 biologische broer. Maar toen mijn broer zijn beste vriend steeds vaker bij ons thuis was bleef hij er opeens wonen. En had ik broer nummer 2 erbij. Mijn broers waren dj’s. Nachum, mijn surrogaat broer is het nog steeds. Stel je het maar eens voor: je bent een jaar of 8/9 en in de slaapkamer van mijn broers staat een heuse dj boot! Cool zou je denken maar vooral hard muziek! Nu ben ik opgegroeid op een eiland. Waar rijtjeshuizen eigenlijk niet bestaan. Dus overlast kunnen de buren niet hebben gehad want we hadden geen buren. Dat scheelt. Maar geluidsoverlast als gezinsleden; dat hebben we wel gehad. En mijn oor kraakt nog steeds als ik in de buurt ben van hard muziek. Gehoorverlies is mij gelukkig bespaard gebleven.

Echter; mijn liefde voor muziek is toen wel geboren. Toen mijn broers ook nog voor de radio gingen werken werd het pas echt cool. Veel meisjes belden naar het radiostation om plaatjes aan te vragen en ook ik belde tevergeefs naar Radio Hoyer 2. Want het was niet de tijd van wisselgesprekken, de telefoon was of bezet of niet. En je raadt het al; het was vaker bezet dan niet. Lang wilden ze niet met me praten, en dat begreep ik toen niet maar nu wel. Want naast mij, een vervelend zusje, zaten natuurlijk vele andere meisjes in de wachtrij die met mijn broers wilden praten en een plaat wilden aanvragen. Die liefde voor muziek is toen geboren en is nooit overgegaan.

Een foto van Sting én Trudy. Ik moet mijzelf blijven herinneren dat hij getrouwd is!

Een foto van Sting én Trudy. Just a reminder to myself he is married..

Wat zeker is blijven hangen, soms tot ergernis van mijn lieve man, is mijn muzieksmaak. Ik ben namelijk blijven hangen in de jaren 80/90: laat mij maar luisteren naar Toto, Rick Astley, Level 42, Sade, Richard Marx, Jefferson Starship, Christopher Cross, Sting: ik ben dan helemaal gelukkig. Niet een beetje maar héél veel gelukkig. En wonen in Nederland heeft dan toch wel als voordeel dat het een muzikaal land is: veel artiesten heb ik hier al live mogen zien: Sting (zeker 4 keer maar ik ben dan ook een grote fan), The Police, Toto, Kool and the Gang, Diana Ross, Paul Simon en nog vele anderen.

Als je jong bent, ben je dus op zoek naar wat je later wilt worden als je groot bent. Ik wist al vrij snel welke richting ik op wilde en ik ben uiteindelijk niet helemaal geworden wat ik wilde worden, ik kom wel (een beetje) in de buurt. Ik besef mij dus wel degelijk dat ik het geluk heb dat ik uiteindelijk een beroep mag uitoefenen waar mijn affiniteit ook lag. Het is niet voor iedereen weggelegd. Maar er zijn ook velen die wensen hebben en een droom hebben wat betreft een beroep. En mijn droom was om DJ te worden. Niet echt een verassing.

En nu ik 40 ben, betrap ik mij er steeds vaker op om alsnog naar de DJ school te gaan. Vinylplaten zijn weer in de mode, je kan zelfs hele goedkope draaitafels kopen. Ik ben natuurlijk allang begonnen met kijken hoe duur ze zijn, welke ik dan zou willen kopen en waar ik hem in huis neer kan zetten. De wens om nog carrière te maken als succesvolle DJ heb ik maar laten varen. Dat laat ik maar over aan dé talentvolle jonge DJ’s van eigen bodem. Een DJ die mixt op Sting en Toto is niet echt cool. Daarnaast, je moet veel reizen en met een jong gezin én vliegangst is het niet echt een optie lijkt mij. Maar die draaitafel, die gaat er ooit komen. En meisjes mogen blijven dromen. Toch?

Nagekomen noot: sinds je klein moet beginnen, heb ik mijzelf vorige week verwend met een heuse merkloze MP3 speler. Toen ik ook nog kon betalen met Air Miles die ik al 15 jaar spaar was ik helemaal gelukkig (overigens, na 15 jaar sparen kon ik wat uitzoeken voor €22! Zo weinig… Maar dat is een andere blog). Hoe dan ook, ik was blij met dat ding.

Maar nu kwam het spannende gedeelte: hoe zet je muziek op zo een apparaat? Nu ben ik niet echt dom maar mijn man heeft het (eerst met heel veel, toen iets minder en op het laatst heel weinig geduld) mij al 100 keer uitgelegd. En op het laatst legde hij het mij niet meer uit. Als ik het hem weer vroeg rende hij direct de trap op. Soms werd hij zelf een beetje boos. Dus toen ik mijn eigen MP3 speler had gekocht vorige week besloot ik om het op eigen houtje te gaan doen. Ik bekeek op YouTube hét filmpje met de meest simpele uitleg en voilà, ik had mijn eerste album op mijn MP3 speler gedownload (indien je nieuwsgierig was: het was een album van Sting). Ik was zo trots op een pauw. Okay, mijn man kwam even naast mij zitten om mij wat uit te leggen over Seeds etc. Ik vond het heel lief, maar uiteindelijk volgde ik het filmpje. En sinds dinsdag blijf ik muziek downloaden. Er staat voornamelijk jaren 80 muziek op maar dat mag de pret niet drukken. De hele dag luister ik nu naar mooi muziek en kan ik nu in de woonkamer, als ik wil, de robotdans uitvoeren (het is echt heel slecht wat ik doe).

Zoals ik al zei: je moet klein beginnen maar misschien is het wel een stap dichterbij mijn droom?

Sade

Sade

Richard Marx

Richard Marx

jaren-80

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.