Kant en klaar cadeautje

Home  >>  blog  >>  Kant en klaar cadeautje

Kant en klaar cadeautje

25
dec,2016

0
  blog
Bijna thuis!

Bijna thuis!

Tijdens het schrijven van deze blog zit ik in het vliegtuig richting huis. Niet naar Nederland maar richting mijn homebase Curaçao. Ik wilde al langer gaan voor de feestdagen, je weet het wel; het wordt kouder, de dagen guurder, heel snel donker- maar kort licht en dan weer donker, en de Kerst komt eraan. Mijn Westfriese man heeft niet veel met Kerst en juist wel weer met Sinterklaas maar ik kom uit Curaçao met Surinaamse ouders dus hebben wij juist veel Kerst gevierd en minder Sinterklaas. Een issue is het thuis niet, dus mijn kinderen vieren én uitgebreid Sinterklaas én ook nog Kerst erbij. The best of both worlds zeggen we dan.

Enfin, om terug te komen op het vliegtuig verhaal. Ik vermoed, nee, ik weet het zeker dat ik de afgelopen maanden erg veel heb gewerkt. Iets meer dan normaal. Soms gaf ik in 1 week 2 oudercursussen tegelijk. Dan nog baan 2 erbij, en dan heb ik het nog niet over mijn regulier werk. Het is drukker dan normaal op ons werk en als organisatie zitten wij middenin een zelfsturende organisatie proces. En dat gaat je niet in de koude kleren zitten kan ik je zeggen. Er gebeurt veel en naar mijn gevoel te snel. Collega’s vallen om, hebben veel op hun bord en soms lijkt het alsof er extra veel zieken zijn dan de afgelopen jaren. Onverwachts ben ik hier en daar ook met drama’s bezig op het werk; een zedenzaak (of 4), een ernstig ongeluk waarbij meerdere jongeren om het leven komen; alles wat maatschappelijke onrust met zich meebrengt heeft ook mijn aandacht als adviseur Psychosociale Hulpverlening. Prachtig werk heb ik, al zeg ik het zelf, enorm divers maar op een gegeven moment is het wel veel.

Ik had er behoefte aan om bij mijn familie op Curaçao te zijn en mijn man was zo lief om mij te proberen te dwingen om dan lekker te gaan. Maar dan zonder hem en de kinderen want vraag mij niet waarom, maar als je met Kerst naar de Antillen wilt, moet je 3x zoveel geld neertellen als normaal. Dus toen ik op zoek ging naar tickets en ik de totale som van 10.000 euro zag, toen dacht ik aan één ding en dat was “no way”.

Ik liet het los en kocht een spinningfiets in de plaats. Ook niet goedkoop maar zeker ook een langgekoesterde wens. En heel duur maar ik schrijf er niet teveel over want toen ik de fiets wilde aanschaffen en mijn man als eerste vroeg “wat kost dat?” app’te hij mij de website van een scheidingsmakelaar. Toch kocht ik die fiets want ja, ik werk ook heel hard en gezondheid voorop. Ik bedacht dat sporten heel goed voor je is (dat is het natuurlijk ook) en ik any moment op mijn fiets kan stappen en dus niet meer als excuus hoef te hebben dat ik geen tijd heb om naar de sportschool te gaan.

Gezinsuitbreiding

Gezinsuitbreiding

Afgelopen week. Ik ben bij judo met mijn kinderen en mijn zusje video-belt mij. Wij spraken en op dat moment concludeerde ik: Ik kom! Ik wil er zijn voor mijn babyzusje (ze is onlangs 35 geworden) en voor Kerst. Voor het eerst ga ik Kerst vieren op Curaçao, in 10 jaar tijd. Maar ik ga ook voor het eerst Kerst vieren zonder mijn vader. Het waren altijd speciale dagen want mijn vader was jarig met Kerst.

Nét opgehaald door mijn klein zusje

Nét opgehaald door mijn klein zusje

En nu komt het mooie, ik zit momenteel in het vliegtuig, en vlieg over St. Maarten. Een eiland waar ik met heel veel plezier tot aan 2x toe heb gewoond. Alleen mijn man, kinderen, zusje en haar vriend en mijn broer weten dat ik kom. Verder weet niemand dat ik vandaag op het vliegtuig ben gestapt (mét een doosje met oxazepam natuurlijk in verband met een heftige vliegangst). Ik ga mijn moeder verassen. Mijn man vindt het zielig dat wij mijn moeder dit aandoen want het is niet de eerst keer dat één van ons haar verrast. Maar het is toch leuk?

Opa vlieger zou vandaag jarig zijn

Opa vlieger zou vandaag jarig zijn

Ik blijf maar heel kort, een paar dagen maar ik ga zo genieten. Ik ga het sigarendoosje waar mijn vader in zit lekker veel aaien, en lekker met hem praten. Ik ga genieten van mijn moeder, nichtjes Z. en M. Lekker knuffelen en lekker slapen naast beste vriend Luís. En voor ik het weet zijn die paar dagen weer voorbij en ga ik weer naar mijn gezin. Naar mijn lieve kindjes die hun mama moeten missen omdat zij ook een familie op Curaçao heeft en weer een keer samen met hen Kerst wilt vieren. En naar mijn geweldige man die écht de beste vader is die ik mij kan wensen omdat hij voor de zoveelste keer tijdelijk een fulltime papa is.

De Curaçaose kerstboom

De Curaçaose kerstboom

Ik zal jullie op de hoogte houden hoe lelijk mijn moeder heeft gehuild toen zij mij plots zag aankomen. Ik heb nog anderhalf uur te gaan en ik kan niet wachten!

Update: ik ben goed aangekomen op Curaçao. Mijn zusje kwam mij ophalen en met een tussenstop voor een ijsje kwamen wij thuis aan. Mijn moeder was op stap en liet wel lang op zich wachten maar eindelijk kwam ze aan en kwam bij mijn zusje thuis binnen. Ik hoorde haar praten, want ik had mij verstopt in haar slaapkamer. Op een gegeven moment vraagt mijn zusje mijn moeder om even wat te pakken in haar slaapkamer en daar lag ik relaxt op het bed. Gelukkig heeft ze geen hartverzakking gehad maar het scheelde niet veel. Ik denk dat het zeker een paar minuten heeft geduurd voordat ik haar kon omhelzen want ze trok het eigenlijk niet meer. En toen mocht ik mijn moeder eindelijk omhelzen. Ze was uiteraard ontzettend blij en verrast maar heeft ons toen ook vriendelijk verzocht om geen verassingen meer in te plannen wegens haar leeftijd. Ik vind het wel jammer, maar zal haar keuze respecteren. De volgende keren zal ik aangekondigd komen. Gisteren hebben wij Kerstnacht samen gevierd. De hele familie was erbij. Op dat moment, toen ik zo samen met ons gezin in de woonkamer zat dacht ik steeds hoe goed het voelde om hier te zijn. En dat het een goede beslissing was om hier te zijn. Ik ben wel een stuk armer geworden maar geluk is niet uit te drukken in geld. Dus eten wij de komende tijd gewoon extra rijst met ei. Maar deze ervaring zit wel mooi in the pocket!

Fijne Kerst allemaal…

Curacao wifi

Curacao wifi 

 

Comments are closed.