Kruidvat antiklit spray

Home  >>  blog  >>  Kruidvat antiklit spray

Kruidvat antiklit spray

17
jan,2016

0
  blog

antiklit sprayDoor mijn Surinaamse roots heb ik een dochter gekregen met prachtige krullen. Heel mooi vooral omdat ze blonde lokken heeft en dat in combinatie met groene ogen. Prachtig, vooral als ze haar krullen los heeft zitten en niet, zoals ik vaak doe, in een knotje bovenop haar hoofd. Toch kam ik haar haar vaak om een reden. En die reden is pijn. Mooie krullen ja, maar zo zielig als ik haar haar moet uitkammen. Want dat is het, er komt altijd een ‘uit’ voor het ‘kammen’. Je hoeft er maar naar te kijken en je ziet hoe er per seconde weer knoopjes in komen te zitten. En je kan het raden; het uitkammen doet ontzettend zeer.

Als ik haar haar uitkam, zoals net, voel ik mij echt een slechte moeder. Ik probeer steeds techniekjes maar ook diverse haarproducten uit om het zo pijnloos mogelijk te maken voor haar maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit onmogelijk is. Wat mij wel enorm op weg heeft geholpen is een goede anti klitspray. Het elimineert niet alle knoopjes maar het helpt wel enorm. In het begin deed ik moeilijk met het kopen van een dergelijke spray, ik kocht het bijvoorbeeld in de Amsterdamse Poort in de Bijlmer. Want ik woon behoorlijk ver weg van de populatie mensen met kroes haar. Maar in de tussentijd ben ik erachter gekomen dat de prinsessen anti klitspray van Kruidvat het prima doet! Dus plunder ik altijd die hele winkel leeg en zet net zoveel roze flesjes in mijn winkelmandje als ze op voorraad hebben. Ja, sorry voor de volgende klant maar die hebben vast geen dochter of zoon met zulke krullen als mijn dochter.

Nu zijn mijn man en ik wat je noemt ‘lakse ouders’. We hebben wel strakke regels en grenzen als het om de opvoeding gaat maar de weekenden zijn..ja, hoe zeg ik dit netjes.. douche-loos en pyjama-gericht. Mijn zoon en ik zijn erg trouw aan deze methode en het bevalt ons prima. Maar mijn dochter is net mijn man en die kleedt zich zo vroeg mogelijk al zelf aan.

Maar haar haar! Als ze opstaat is het net alsof er een bom ontploft is op haar hoofd! Niets zie je meer van haar krullen maar het kroeze gen komt erg naar voren. Ik zie alleen maar knopen en knopen en verafschuw het moment dat ik het moet uitkammen. Want pijnloos zal het niet zijn. En dan heb ik er spijt van dat ik zo laks ben want wat wij eigenlijk moeten doen is iedere avond voor ze naar bed gaat, haar haar uitkammen en haar met 2 (of 3 of 4) vlechtjes in haar haar laten slapen. Dat maakt het zo gemakkelijker en fijner voor haar de volgende dag. Weer een leermoment dus voor mij.

17.01.2016, vandaag in een knotje (met vast nog een hoop onzichtbare knoopjes)

17.01.2016, vandaag in een knotje (met vast nog een hoop onzichtbare knoopjes)

Als er dagen zijn dat ik vroeg moet werken of een nachtje of twee weg ben en mijn man ze dus moet aankleden en klaar moet maken voor school dan zorgt hij goed voor ze. Maar hij weet zich ook geen raad met haar haar dus hij strijkt er met een borstel overheen. Het zit in een knotje maar meer dan dat is het niet. Toen ik een aantal jaar geleden steeds naar Curaçao vloog omdat mijn vader ziek was en ik zonder mijn kinderen weg moest waarschuwde ik de crèche ruim van te voren: ik ben een week weg dus let er maar niet op als dochterlief met ongekamde haren naar jullie toekomt. Ze waren er op een gegeven moment aan gewend. Het duurde dan een paar dagen als ik terug was om aan damage control te doen.

Intussen heb ik al tientallen soorten crèmes, borstels en andere producten uitgeprobeerd. Op dit moment werkt een antiklit borstel die ik, ook in Kruidvat heb gevonden goed. Maar pijnloos zal het nooit worden.

Wie de gouden pijnloze tip voor mij heeft? Ik hoor het graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.