New years resolutions

Home  >>  blog  >>  New years resolutions

New years resolutions

1
jan,2016

0
  blog

Het is eindelijk januari. Of ja, eigenlijk al weer januari want de tijd gaat zo ontzettend snel. En dat betekent dat de sportschool die ik bezoek weer ontzettend druk zal zijn. Mannen en vrouwen die afspraken met hunzelf hebben gemaakt; minder eten, gezonder eten, meer sporten, niet meer roken, niet meer snoepen. Allemaal nieuwejaars wensen en afspraken. Ook de media maakt hier goed gebruik van; er wordt veel reclame getoond over afslank shakes, poeders en pillen. Over stoppen met roken pleisters.

IMG_2538

Maar ik ben er heilig van overtuigd dat als je iets wilt, als je een doel wilt gaan behalen je niet hoeft te wachten tot een maandag, de eerste van de volgende maand of tot 1 januari. Als je iets wilt, probeer het dan maar direct te doen en op te pakken. Hoe eerder hoe beter toch?

Heb ik dan helemaal geen doelen voor 2016? Jazeker. Ook ik heb wel wensen. Maar deze wensen zijn niet anders dan de wensen die ik had in 2013, 2014 en 2015. Ten eerste omhelsde mijn vader ons altijd als het 12 uur was geweest op 31 december. Hij omhelsde ons en wenste ons een gezond komend jaar. Want gezondheid is het allerbelangrijkste. Als puber vond ik dat maar een bijzondere uitspraak. Echter, als je dierbaren verliest door een falende gezondheid, dan begrijp je het heel erg goed. Dus wens ik mensen en collega’s ook altijd een gezond komend jaar. Maar verder voel ik mij niet anders dan het jaar daarvoor, dan een paar uurtjes geleden. Dus kan ik ook niets bedenken wat persé in 2016 moet gaan plaatsvinden.

 • Ik ben zeer content met mijn gezin. En voel mij enorm bevoorrecht dat ik getrouwd ben met de leukste, liefste, grappigste, knapste, meest rustige, minst veeleisende man die ik ooit heb ontmoet. We passen echt bij elkaar: wij zijn beiden even raar, saai en contactgestoord en passen daarom zo goed bij elkaar. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd (al dan niet met wat hulp van een ziekenhuis en veel hormooninjecties) dat ik mama heb mogen worden. Naast dat hij de beste vader voor mijn kiddos is heb ik natuurlijk ook de leukste, mooiste, meest bijzondere kinderen van de wereld. Hoe mooi is dat wel niet?
mijn alles-ie

mijn alles-ie

de 2 mooiste kiddos van de wereld..

de 2 mooiste kiddos van de wereld..

 • Omdat ik heb kunnen en mogen studeren heb ik de twee leukste banen ooit van de wereld. Tja, wat er verder nog is aan leuke banen weet ik niet maar ik ben wel erg tevreden met wat ik doe. Ik ga iedere dag (okay, er zijn wel uitzonderingen maar dan voel ik mij bijvoorbeeld niet lekker of maak ik een 12-uur durende werkdag) met plezier naar mijn werk en letterlijk ieder halfuur is anders. En als ik dan tevreden cliënten hoor, krijg ik daar weer enorm veel energie van. Plus, het helpt ook echt dat ik met leuke collega’s werk en de minder leuke collega’s? Tja, die kan ik steeds beter blokkeren uit mijn systeem. En dat geldt voor beide banen! Sinds vorig jaar hokken mijn beide werkgevers ook nog in hetzelfde pand! Dus het komt geregeld voor dat ik op 1 werkdag switch van baan 1 naar baan 2 naar baan 1. Relaxed!
 • Ik sport lekker en vaak. En dat voor iemand die liever lui is dan moe! Sterker nog, ik heb mijn droom waar
  spinning instructeur!!

  spinning instructeur!!

  gemaakt door in december de opleiding tot spinning instructeur te volgen. Wat 2016 dus wel anders zal maken dan 2015 is dat ik spinning lessen ga geven. Hoe cool is dat? Verder ga ik het hardlopen weer oppakken, want mijn missie is om een halve marathon te gaan lopen. Ik verleg mijn grenzen steeds meer, maar daar heb ik geen jaartal voor nodig.

 • Ik blijf leren. Ik ben een nerd en ben gek op leren en lezen. Ook dit voorjaar staat mijn agenda al gepland met 2 opleidingen voor baan nummer 2. Ik ga lekker aan de slag en opleidingen kan niemand van je afnemen.
 • Ik blijf lezen! Ik ben verslaafd aan lezen en als ik de tijd ervoor had, las ik de hele dag. Wij zijn in het dorp waar ik woon gezegend met een mooie ruime bibliotheek en niets maakt mij gelukkiger dan struinen door de bibliotheek. De bibliotheek app is één van mijn favoriete apps en geregeld komt het voor dat ik een gereserveerd boek ga ophalen en met 10 andere boeken naar buiten wandel.
boeken, boeken en nog meer boeken

boeken, boeken en nog meer boeken

 • Ik blijf naar muziek luisteren! Ik ben gek op muziek en vraag mijzelf af waarom ik niet meer naar muziek luister
  ik blijf naar muziek luisteren!

  ik blijf naar muziek luisteren!

  dan wat ik nu doe. Nu ik eindelijk doorheb hoe ik zelf muziek kan downloaden op mijn MP3 speler ben ik niet meer te stoppen. Ik heb een aantal favoriete artiesten zoals Sting (mijn nummer 1), José James, Laura Mvula en zodra ze in het land zijn, koop ik als één van de eersten een concertkaart. Dat ik er soms flink wat geld voor moet neertellen, accepteer ik maar want niets maakt mij gelukkiger dan met mijn ogen dicht te luisteren naar een prachtig lied van één van bovenstaande artiesten.

 • Ik blijf dansen! En dat doe ik echt te weinig. Dus daar moet wel verandering in gaan komen dit jaar. Dansen doe ik het liefst met mijn allerbeste liefje Luís. Maar aangezien er duizenden en duizenden kilometers tussen ons is, kan ik niet zomaar met hem dansen. Maar als we wel samen zijn en dansen, we dance the night away. Over 6 maanden zijn wij weer samen, en reken maar erop dat we gaan dansen. Tot mijn voeten het begeven.

  met ander mannetje en mijn dansbuddy Luís

  met ander mannetje en mijn dansbuddy Luís

 • Ik blijf schrijven! Wat een jaar is het geweest. Een jaar en een maand geleden ging ikbenouder.nl in de lucht en sindsdien deel ik mijn ervaringen met degenen die willen meelezen. En iedere week krijg ik weer leuke reacties van bekenden. Ik voel mij zo bevoorrecht dat er mensen zijn die überhaupt mijn blogs lezen én ze nog leuk vinden ook. Want of er nou 3 of 3000 mensen mijn blogs lezen; dat maakt mij helemaal niets uit; ik blijf schrijven!
 • Leef en laat je niet leven! Pluk de dag! Don’t worry be happy! Dat zijn mijn lijfspreuken. Natuurlijk neem ik het leven serieus maar niet té. Het leven is al serieus genoeg doordat ik rekeningen moet betalen, de helft van mijn salarissen afsta aan de belastingdienst, niet zomaar op en neer naar mijn familie kan gaan op Curaçao. Daarom pak ik kansen zodra ik die zie, geniet ik met volle teugen van het leven, geniet ik alleen al van het zien van sterren als ik buiten loop en naar boven kijk (het voordeel van wonen buiten de randstad en affiniteit hebben met sterrenkunde), ga ik soms spontaan naar de film met bestie Lis in Amsterdam en blijf ik alle deals van de KLM in de gaten houden. Want als er opeens een spotgoedkope ticket voorbij komt (en die komen sporadisch langs) naar Curaçao, kijk ik mijn man lief aan en vertrek ik voor een week sans de kids en man naar huis. Living la vida loca!

En dat is wat ik jullie allen wens. Een leven voor jullie zelf: je niet laten leven door anderen. Heb je ergens geen zin in? Doe het dan niet. Voel jij je prettig door het hele weekend de deur achter je dicht te houden en in je pyjama rond te lopen, doe dat vooral (zoals ik dat doe). Heb je altijd de droom gehad om een bepaalde studie te volgen? Probeer met man en macht het te realiseren…

Volg je eigen leven, probeer gezond te blijven en te leven en dan wordt 2016 hopelijk een mooi jaar. Hoe je het ook gaat invullen, ik wens jullie in ieder geval een gezond 2016.

2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.