Sloddervos

Home  >>  blog  >>  Sloddervos

Sloddervos

22
aug,2015

0
  blog
Mijn vader zijn woonkamer. Ook hij kon er wat van! Erfelijk belast dus

Mijn vader zijn woonkamer. Ook hij kon er wat van! Erfelijk belast dus

Volgens mijn man ben ik een sloddervos. Ik ben het er niet mee eens. Okay, een beetje dan. Misschien een beetje veel. Enkele voorbeelden.

  • Als ik mijn tanden poets, eindigt er altijd een klont tandpasta op mijn kleren.
  • En mijn kleren vallen je aan als je mijn kledingkast openmaakt, zelf als je de kastdeur voorzichtig openmaakt.

 

Naar mijn gevoel probeer ik georganiseerd te zijn. Misschien is er toch een verschil tussen georganiseerd en netjes zijn. Zo verlaat ik mijn huis niet voor alles op zijn plek is, kussens op de bank, boeken op de normale plek, bekers in de keuken. Maar ook als ik aan het werk ga, moet mijn bureau georganiseerd zijn voor ik echt kan beginnen. Nu doet onze organisatie aan het “nieuwe werken”. Dit houdt in dat wij geen vaste werkplekken hebben. Er zijn 250 flexplekken verdeeld over 3 verdiepingen en wie het eerst komt, het eerst maalt. Er is altijd wel een plek te vinden maar alle bureau’s zijn leeg. Met uitzondering van een groot scherm, toetsenbord, muis en een hoop kabels.

Dit betekent dat ik iedere keer als ik naar het hoofdkantoor ga, ik opnieuw mijn spullen moet meenemen en stallen, zelfs mijn laptop. Er zijn kluizen aanwezig waar je je spullen in kan zetten, eigenlijk niet bedoeld om je spullen te laten overnachten maar het gebeurt natuurlijk wel, voornamelijk omdat ons nieuwe werken ook inhoudt dat we nauwelijks tot geen kastruimte meer hebben. Ik probeer minimaal 1 keer per week aanwezig te zijn op het hoofdkantoor en de andere dagen elders te werken waardoor het wel vervelend is om in te schatten wat je meeneemt naar huis en wat je in de kluis laat.

Hoe dan ook, als ik op het hoofdkantoor begin te werken, begin ik met het aansluiten van mijn laptop. Met heel veel snoeren. En dat maakt het altijd wat rommelig. Dus toen ik laatst in de supermarkt liep en ik een draadloze muis zag voor een erg zacht prijsje besloot ik deze direct te kopen. Scheelt weer een snoer! Dan stal ik mijn spullen uit op mijn bureau voor de dag maar niet alles, alleen wat ik op dat moment nodig heb. Daarnaast heb ik ook een etui waar ik mijn pennen, visitekaartjes, usb-sticks en het sleuteltje van mijn kluis bewaar. Behoorlijk overzichtelijk of niet? Conclusie: op mijn bureau moet het georganiseerd zijn want is het het niet, is het een chaos in mijn hoofd en dat komt mijn productie niet ten goede.

En nu thuis. Als ik kook wil ik ook dat mijn keuken opgeruimd is. Ik start daar mee. Hoe de keuken eruit ziet na een kooksessie is een compleet ander verhaal. Volgens mijn man gebruik ik zeker 4 pannen voor 1 kooksessie. Omdat ik gedurende het kookproces ook georganiseerd wil blijven stop ik alles wat ik niet meer nodig heb direct in de vaatwasser. En daar klaagt mijn man dagelijks over. Volgens hem kan ik die niet netjes inruimen. Uitruimen is geen probleem maar schijnbaar is het niet mijn sterkste kant om het in te ruimen. Ik denk dat ik mijn man gelijk moet geven, ik prop dingen op elkaar en er zit geen logica in. Daarnaast, het lukt mijn man praktisch altijd om alles erin kwijt te krijgen, mij lukt dat niet. Toch stop ik alles erin, tot zijn grote ergernis want iedere avond moet hij het weer uitruimen om het vervolgens weer in te ruimen.

Nog een aantal voorbeelden over mijn opruim kwaliteiten:

  • Als ik ergens aan begin, maak ik het zelden af. Soms heb ik opeens een ingeving en ga ik in de tuin werken. Maar dan laat ik alles wat ik gesnoeid heb, liggen op de grond.
  • Als ik opgevouwen kleren in mijn kledingkast zet, past het eigenlijk niet meer. Dus prop ik het erin. Bij mijn man en kindjes is dat overigens niet zo, hun kast ziet er netjes uit.
  • Als ik mijn haar heb proberen te kammen, en dat neemt tijd en doet ook nog eens pijn, liggen er overal haren. Alsof er een kat gestorven is. Ik probeer het zoveel mogelijk op te ruimen maar het is zoveel. Dus het lukt niet altijd.
  • Als ik ga douchen neem ik direct de tijd om te flossen. Ik flos eerst en poets dan mijn tanden. Hoe vaak het niet voorgekomen is dat mijn man na mij gaat douchen en dan geconfronteerd wordt met een flosdraad. Ook ik zou het niet prettig vinden.
  • Mijn auto is een opbergplek voor cd’s. Ja, ik luister nog naar cd’s en bestel ze zelf nog steeds!
  • Ik lees heel graag en naar de bibliotheek gaan, maakt mij heel gelukkig en rustig. Thuiskomen met 8 of 9 boeken is geen uitzondering. Ik lees wel vaker 2 boeken tegelijkertijd en mijn boeken slingeren dan door het hele huis. Geeft ook altijd stress als ik ze terug moet brengen want ze zitten niet altijd op dezelfde plek. Gelukkig heb ik net mijn abonnement bij de bibliotheek een upgrade gegeven: ik ontvang nu netjes een herinnering dat ik mijn boeken terug moet brengen en er wordt aangegeven om welke boeken het gaat. Ideaal!

 

Genoeg voorbeelden dus. Maar sommige dingen doe ik ongetwijfeld goed.. wat precies, daar moet ik nog even over nadenken, maar ik zal er vast op komen en daar een andere keer over bloggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.