ZEN

Home  >>  blog  >>  ZEN

ZEN

15
jan,2017

0
  blog

Morgen begin ik weer te werken na een vakantie van iets meer dan drie weken. Ja, je leest het goed: drie weken! ik had zoveel overuren gedraaid en had ook nog heel veel vakantie uren over dat er bijna niets anders opzat dan een extra lange kerstvakantie te nemen. Daarnaast hou ik enorm van mijn werk en (sommige) collega’s maar ik had serieus een flinke afstand nodig. Het zou nog even afwachten worden of ik zou kunnen afkicken van het werk maar bij deze een verslag hoe ik mijn vakantie gevierd heb:

Ik heb morgen serieus waar géén zin om weer aan het werk te gaan. En dat is voor mij écht een godswonder want degenen die mij kennen weten dat ik loyaal ben als het om werk gaat en écht van mijn werk houd. Lees: ik ben een workaholic. Het feit dat ik dus zonder gêne gewoon toegeef totaal geen zin te hebben om weer te beginnen is een nieuw fenomeen. Als je een Antilliaan bent, koop je snel een lot.

Ik ben tussen de bedrijven door, vijf dagen naar Curaçao gegaan. Kort maar krachtig. Ik had mijn laptop mee om de meest urgente zaken af te maken maar toen ik eenmaal daar was, dacht ik: “f*** it! Hell no dat ik wat ga doen.” Uiteindelijk heb ik welgeteld drie uurtjes bij elkaar één en ander moeten doen wegens een urgente zedenzaak maar de rest heb ik mooi laten liggen. Volgend jaar als ik weer begin te werken, zien wij weer verder was mijn motto.

Ik heb ontzettend veel uitgeslapen. En dat komt écht door het feit dat onze kinderen groter worden en ons minder hard nodig hebben. Pedagogisch onverantwoord maar de tablet lag klaar naast het bed van onze 7-jarige. Die ene die op hele onchristelijke tijden wakker wordt. Alleen door dit ene detailpunt, laat ze ons gerust twee,- ja mensen, dat is t-w-e-e, uur langer uitslapen! Hulde aan de tablet!!! En dat betekende dat zowel mijn man als ik gewoon lekker konden uitslapen op ons net nieuw aangeschafte boxspring. Heerlijk!

Ik heb Netflix uitgepluisd. Wat heb ik veel nieuwe series ontdekt en veel films af kunnen kijken. Niet altijd in één keer want hallo, ik heb ook nog twee jonge kinderen rondlopen (de tablet is niet voor de hele dag hoor! Zo onverantwoord zijn wij ook niet!) dus een film afkijken duurt twee dagen. Maar ik heb zeker 10 films of afleveringen van een serie kunnen afkijken. Lekker je IQ op een laag pitje plaatsen en kijken maar. #aanrader.

Ik heb het sporten weer opgepakt. Het is geen excuus maar de laatste maanden van 2016 stonden bij mij in het teken van griep, opknappen, dan weer griep, opknappen, dan weer griep (zo ging dat sinds september al 6 keer door), werken, werken én o ja, werken. Ook vaak in de avond werken, soms gaf ik twee oudercursussen in één week tijd. Daardoor zat ik tijdelijk even niet lekker in mijn vel, letterlijk ook en stopte ik met het gaan naar de sportschool. Sterker nog, ik moest tijdelijk afstand doen van mijn personal trainer Saskia. En als ik dat doe, is er écht wat mis. Het stond al heel lang op mijn grote wensenlijst: een eigen spinning fiets. Maar ja, waar zet ik dat ding? Ga ik mijzelf écht trouw blijven door er vaak op te fietsen? Het is wel héél erg duur. Ik appte op een dag tijdens een vergadering het bedrag naar mijn man en hij appte een site van een scheidingsmakelaar terug. Ik twijfelde en twijfelde maar besloot er toch voor te gaan, dankzij toch dat onverwachte duwtje van mijn man die op een avond zei: “stop met twijfelen, je hebt er écht hard voor gewerkt en verdient het ook”. Na lang wikken en wegen maar vooral ook veel mailverkeer heen en weer met het bedrijf waar ik de fiets wilde kopen hakte ik de knoop door. En nu staat mijn Spinner S3 trots in de gamekamer van mijn man (het moet ergens staan en als moeder heb je schijnbaar niet echt een eigen plek nodig in je eigen huis). En ik moet eerlijk bekennen, ik ben gek op dat ding en fiets zeker 4 keer in de week ’s avonds laat lekker een uurtje op heerlijk muziek. Ik merk dat ik weer lekker in mijn vel begin te zitten, mij weer fitter begin te voelen (mijn laatste griep kondigde zich op 2 januari jongstleden aan maar ik voel mij, afgezien van een vervelende hoest, weer beetje bij beetje mijzelf). Ik heb weer frequente afspraken met Saskia staan en niets, maar dan ook niets gaan mijn afspraken met Saskia verpestten. It’s all about setting priorities and making non-negiotable deals with myself.

My pride&joy

Een absolute aanrader: het nemen van vakantie als je kinderen weer op school zijn. Neen, ik voel mij niet schuldig maar breng ze gerust in mijn (nette!) pyjama (zonder bh uiteraard) naar school om thuis lekker met een kop thee je eigen ding te doen. En dat is, zie hierboven, Netflixen, een boekje lezen of in bad!

Ik heb in de afgelopen drie weken zeer zelden een bh aangedaan. Er valt weinig over te zeggen, maar het is alsof je in de hemel bent belandt. Dat ik twee kinderen heb gevoed en de zwaartekracht ze niet mooier hebben gemaakt (lees: ze richten meer naar het zuiden) kon mij deze vakantie helemaal niets schelen; dát is nou echt tijd nemen voor jezelf en goed voor jezelf zorgen.

Kortom, ik heb mijzelf weer gevonden. En ik weet dat door de alledaagse hectiek het gemakkelijk is om weer erin gezogen te worden zodra ik morgen weer begin te werken maar ik vertel je één ding: ik ga er niet meer intrappen. Ik ga beter voor mijzelf zorgen, knopen doorhakken (al ben ik daar aardig mee op weg), lekker spinnen, sporten bij Saskia, en voor mijzelf kiezen!

Remember, it’s all about making non-negotiable deals!

Comments are closed.